Magyar oldal

KÉSZENLÉTBEN A STRANDOLÁSRA

A nagybecskerekieknek nem sok választási lehetőségük van, hol fürödjenek a nyáron. A legnépszerűbb a Homokos, amely a város és Muzslya között jött létre évekkel ezelőtt a homok kibányászása során.

peskara

Hivatalosan is megkezdődött a nyár, a nyári vakáció, de az idő sehogy sem engedi meg, hogy elkezdődjön a fürdési idény. A nagybecskerekiek és muzslyaiak kedvenc fürdőző helye a Homokos, amely az évekig tartó homokbányászás következtében jött létre. A mélyről feltörő víz most is több réteg homokon át jut a felszínre, s ezért természetes módon tisztul is. Tisztább a környező folyami vizektől, s ezért alkalmas a fürdésre, habár rendszeresen ellenőrzik is a minőségét, főleg a fürdési idényben. A Homokosról a Turisztikai központ visel gondot, s az idén is felkészülten várják a strandidőt jelentette ki Dragan Vulešević igazgató:

– Mindent elkészítettünk a fürdési idény kezdetére, feltöltöttük a homokos partot, mivel minden évben kb. 200 köbméter homokot kell utántölteni, hogy kiegyengessük a partot. Felállítottuk a napernyőket, az öko-toaletteket, bérbe adtuk a vendéglátóipari objektumokat, és lezárult a közbeszerzés a mentőszolgálat megszervezésére. Amint az idő megengedi, hivatalosan is megnyílhat a Homokoson a strand, hisz minden olyan követelménynek eleget tettünk, amely szükséges egy nyilvános fürdőhely működtetésére.

A Turisztikai központ hatáskörébe tartozik a tiszai strand is a zsablyai hídnál, amely szintén látogatott fürdőhely és ahol kempingezésre is van lehetőség. Vulešević szerint ott is kellemes lesz a nyári hőségben:

– A Tisza csak egy rövid szakaszáról viselünk mi gondot, úgyhogy sokan nekünk panaszkodnak, hogy rossz állapotban van a megközelítő út, amely valójában nem is hozzánk, hanem a Vojvodinasume közvállalathoz tartozik. Ők valójában a kivágott fákat azon az úton szállítják el és így rongálják is. Mi csak hsználjuk az utat és nem hathatunk oda, hogy javítsák is meg. Ami a sátorozásra alkalmas területet illeti, azt rendbe hoztuk, a vízben levő uszályt is megjavítottuk annyira, amennyi pénzt kaptunk az önkormányzattól. Az uszályon egyedül nem használható a gyermekmedence, mert azt nem tudtuk kellőképpen kibiztosítani – nem akartunk ilyen komoly dologgal játszani, ha nem lehet biztonságosan megjavítani, akkor inkább ne használják. Ezen kívül, hétvégén működik a vendéglő, rendszeresen kaszáljuk a füvet, s ennyi az amiről mi gondoskodunk.

A fiatalok között népszerű még a nyitott úszómedence, amelyet tavaly újítottak fel, de oda belépődíjat kell fizetni.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz