Magyar oldal

A MAGYAR KULTÚRA NAPJA

A nagybecskereki Petőfi MME tavalyi, decemberi ünnepségén Dudás Károly, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke már átadta a jubiláló egyesületnek az Aranyplakettet, amelyet egyébként minden évben január 22-e, a Magyar Kultúra Napja alkalmából ítélnek oda.

foto 15 01

A Művelődési Szövetség ezen elismerésében olyan személyek, intézmények részesülhetnek, akik/amelyek áldozatkész tevékenységükkel hozzájárultak a délvidéki és az egyetemes magyar kultúra, művészet, közművelődés gazdagításához, a diaszpórában élő magyarság megmaradását, nemzeti közösségünk fejlődését, értékeink gyarapodását szolgálták.

A díj ünnepélyes átadására a magyar kultúra napja délvidéki központi ünnepségén kerül sor Zentán, 2016.január 15-én 18 órakor.

A VMMSZ ezen kívül minden évben kiosztja még a Magyar Életfa díjat, amelyet az idén Albert János nyugalmazott színművész (Szabadka), Balogh Pál művelődésszervező (Bácskertes), Krizbai Hajnalka pedagógus, anyanyelvápoló (Versec), Dr. Szőke Anna nyugalmazott óvópedagógus, népművelő, néprajzkutató (Kishegyes) vehet át. Plakett díjban a következők részesülnek: A Cirkalom táncegyüttes (Topolya), A Juhász zenekar (Szabadka), Szabó Magda óvónő, kézműves, gyűjtő (Tornyos), Szétchenyi Jolán tanárnő (Torontálvásárhely), Takács József művelődésszervező (Horgos).

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.