• Izložba „Žensko lice zrenjaninskog sporta“ u ponedeljak u muzeju

    Izložba „Žensko lice zrenjaninskog sporta“ biće otvorena u ponedeljak, 1. oktobra u 19 časova u salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.     U najavi izložbe, Sanja Vrzić, viši kustos organizator muzejskih aktivnosti navodi da je Zrenjanin odavno uspeo da se etablira kao sredina bogata sportskim asovima, a epitet grad sportova zaslužio je ne samo po bogatoj […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Izložba „Žensko lice zrenjaninskog sporta“ u ponedeljak u muzeju

    Izložba „Žensko lice zrenjaninskog sporta“ biće otvorena u ponedeljak, 1. oktobra u 19 časova u salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.

     

     

    U najavi izložbe, Sanja Vrzić, viši kustos organizator muzejskih aktivnosti navodi da je Zrenjanin odavno uspeo da se etablira kao sredina bogata sportskim asovima, a epitet grad sportova zaslužio je ne samo po bogatoj istoriji i infrastrukturnim objektima, nego i po sportistima koji su uvek donosili medalje sa značajnih takmičenja.
    Izložba „Žensko lice zrenjaninskog sporta“ predstavlja više od jednog i po veka sportskih rezultata Zrenjaninki. Postavka obuhvata 35 panoa na kojima su predstavljene najbolje sportistkinje našeg grada i njihovi rezultati, kao i sportske medalje, pehare, dresove i ostale sportske rekvizite.

    Ova izložba je prva u Srbiji koja obrađuje ženske sportske uspehe i rezultate u jednoj sredini i biće otvorena do 10. novembra. Autori izložbe su Siniša Onjin, kustos-istoričar i Stojanka Lekić, pokrajinska poslanica, bivša sportistkinja i dugogodišnja sportska radnica.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura