• Zrenjaninska premijera dokumentarnog filma „Zarobljeno vreme“

    Zrenjaninska premijera dokumentarnog filma „Zarobljeno vreme“ scenariste i reditelja Milana Nikodijevića biće održana u utorak, 29. maja, s početkom u 20 časova, u bioskopu Sinema Kulturnog centra Zrenjanina. Cena ulaznice je 250  dinara.   Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12, i od 18 do 20 časova. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninska premijera dokumentarnog filma „Zarobljeno vreme“

    Zrenjaninska premijera dokumentarnog filma „Zarobljeno vreme“ scenariste i reditelja Milana Nikodijevića biće održana u utorak, 29. maja, s početkom u 20 časova, u bioskopu Sinema Kulturnog centra Zrenjanina. Cena ulaznice je 250  dinara.

     

    Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12, i od 18 do 20 časova.

     

    Publika će imati priliku da pogleda antologijsko filmsko putovanje sa Pecom Popovićem, poznatim rok kritičarem i publicistom, kroz njegov emotivni zavičaj i vreme u kome je rokenrol bio važan. U filmu Popović putuje širom bivše SFRJ u potrazi za izgubljenim vremenom, prijateljima, kolegama i muzičarima kojima je kako kaže „Bog dao talenat, a njemu je dao dar da taj talenat prepozna i podrži“.

     

    U filmu se pojavljuju kultni jugoslovenski muzičari o kojima je Peca Popović pisao i čije je karijere pratio, poput Kornelija Kovača, Gorana Bregovića, Žike Jelića, Momčila Bajagića Bajage, Vlatka Stefanovskog i mnogih drugih.

     

    „Zarobljeno vreme“ je snimano u šest država, odnosno ekipa je obišla Beograd, Kragujevac, Sarajevo, Skoplje, Herceg Novi, Zagreb i Ljubljanu. Osim muzičara, sagovornici su bili i najuticajniji rok kritičari i producenti.

     

    Nakon projekcije filma, biće upriličen razgovor Pece Popovića i reditelja filma Milana Nikodijevića sa publikom.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura