• ZRENJANINCI PREDLAŽU KNJIGU ZA VIKEND

    Novu rubriku otvara Natalija Ludoški, profesorica Gimnazije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Od ovog vikenda portal „Zrenjaninski“ uvodi novu rubriku – „Knjiga za vikend“. Uz pomoć naših sugrađana pokušaćemo da vam, poštovani čitaoci portala, predložimo dobru knjigu koju, ako ne možete pročitati za vreme vikenda, možete bar da počnete.

    Natalija Ludoški
    Natalija Ludoški

    Rubriku otvara i knjigu predlaže Natalija Ludoški, profesorica Zrenjaninske gimnazije.

    Ivo Andrić, Prokleta avlija, 1954.

    „Kratki roman koji predstavlja esenciju stvaralačkog umeća Ive Andrića. Kazuje o prijateljstvu, sudaru, ali i susretu različitih kultura, drugačijih temperamenata i životnih filozofija, o sukobu intelektualca i vlasti, autokratiji i totalitarnoj ideologiji… Slojevita, delujući na jednom nivou pesimistično (najranjiviji su i najpropadljiviji oni najsavršeniji na ovom svetu – prokletoj avliji), donosi i neporecivu istinu: „Dok  god ima mraka, biće i svanuća“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Koliko je vazno citati Andrica u vreme kada nam je to obaveza jos je vaznije citati ga u nekim zrelijim godinama , godinama kada smo se naoruzali iskustvom i razboritoscu.Kada sam ga citao kao srednjoskolac bilo je i prinude pa samim tim i otaljavanja tj. stalnog merkanja koliko toga jos ima a sada je vec druga stvar , citao sam ga sa papirom i olovkom za zapisivanje jakih mudrih reci i razmisljanja. Svakako citati.

    2. Koliko je vazno citati Andrica u vreme kada nam je to obaveza jos je vaznije citati ga u nekim zrelijim godinama , godinama kada smo se naoruzali iskustvom i razboritoscu.Kada sam ga citao kao srednjoskolac bilo je i prinude pa samim tim i otaljavanja tj. stalnog merkanja koliko toga jos ima a sada je vec druga stvar , citao sam ga sa papirom i olovkom za zapisivanje jakih mudrih reci i razmisljanja. Svakako citati.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura