Kultura

ZRENJANIN DOMAĆIN “BINE MIRA”

ZRENJANIN – Festival „Bina mira“održaće se od 14. do 22. septembra 2016. u Zrenjaninu. Na festivalu će učestvovati pozorišne grupe mladih iz Nemačke, BiH, Belgije, Slovenije, Turske i Srbije. Pored izvođenja pozorišnih predstava, učesnici će biti uključeni u rad  umetničkih radionica. Glavna tema biće razrađena kroz kreativnu dramu, ples, fotografiju i muziku.

pozoriste-tabla

Rezultat fotografske radionice biće izložba fotografija na temu BEG, koja će biti postavljena u Kulturnom centru Zrenjanina. U pratećem programu festivala biće angažovani pojedinci i grupe afirmisani u oblasti savremenog umetničkog stvaralaštva. Svečano otvaranje održaće se 14. septembra u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ sa početkom u 19 časova.

Osnovni cilj festivala je uklanjanja barijera nastalih kroz religijske, nacionalne i regionalne posebnosti, i orijentisan je na predstavljanje mirovnih poruka i razmišljanja mladih kroz pozorišne predstave. Festival „Bina mira“ pokrenula je2008. godine Ahenska mreža  za humanitarni i interkulturalni rad  iz Nemačke, u saradnji sa organizacijom „Udruženje mladih Tuzle“iz BiH. Festival organizuju Kreativni centar CEKOM i Kulturni centar Zrenjanina, u saradnji sa Narodnim pozorištem „Toša Jovanović“, a uz podršku Grada Zrenjanin.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz