• ŽIRI ODLUČIO: ISTOM KNJIŽEVNIKU OBE NAGRADE

    NOVO MILOŠEVO – Obe nagrade koje nose ime „Teodor Pavlović“, za životno delo i za najbolju knjigu za 2016. godinu, dodeljuju se Jovanu Zivlaku, književniku iz Novog Sada, jednoglasno je odlučio žiri, u sastavu dr Mirjana Brković (predsednik), dr Srđan Šljukić i Radovan Vlahović. Nagrade se dodeljuju u okviru manifestacije „Dani Teodora Pavlovića“, koju organizuje Banatski kulturni centar iz […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ŽIRI ODLUČIO: ISTOM KNJIŽEVNIKU OBE NAGRADE

    NOVO MILOŠEVO – Obe nagrade koje nose ime „Teodor Pavlović“, za životno delo i za najbolju knjigu za 2016. godinu, dodeljuju se Jovanu Zivlaku, književniku iz Novog Sada, jednoglasno je odlučio žiri, u sastavu dr Mirjana Brković (predsednik), dr Srđan Šljukić i Radovan Vlahović.

    Jovan Zivlak
    Jovan Zivlak

    Nagrade se dodeljuju u okviru manifestacije „Dani Teodora Pavlovića“, koju organizuje Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa u saradnji sa Maticom srpskom iz Novog Sada, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Opštine Novi Bečej i Mesne zajednice Novo Miloševo. Manifestacija će se održati od 5. do 9. oktobra u Novom Sadu i Novom Miloševu, na pet lokacija, sa oko 100 učesnika programa. Nagrade će Jovanu Zivlaku biti uručene 5. oktobra, u 12 časova, u svečanoj sali Matice srpske, u okviru programa otvaranja manifestacije.

    Ove godine predlog da se nagrada „Teodor Pavlović“ za životno delo dodeli Jovanu Zivlaku poslala je grupa istaknutih kulturnih i javnih radnika a žiri je prihvatio predlog i doneo odluku da se i književna nagrada „Teodor Pavlović“ dodeli istom autoru za knjigu „Sablasti poezije“.

    Jovan Zivlak, srpski pesnik, kritičar i esejist, rođen je u Nakovu, u Banatu, 1947. godine. Srednju školu završio je u Kikindi. Diplomirao je na Katedri za srpsku književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, gde živi i radi od 1969. Bio je glavni i odgovorni urednik časopisa Polja u periodu 1976–1983. Od 1986. vodio je izdavačku kuću Svetovi, a krajem 2006. godine osnovao je izdavačku kuću „Adresa“. Bio je predsednik Društva književnika Vojvodine do 2011. godine. Trenutno je najprevođeniji srpski živi pesnik.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura