• Ženska pevačka grupa „Filigrani“ osvojila dva pehara na Gospojinskom saboru

    Ženska pevačka grupa „Filigrani“, koja deluje pri Kulturnom centru Zrenjanina kao muzička sekcija, nedavno je u Dubu (Bajina Bašta), na četvrtom Gospojinskom saboru, u disciplini staro pevanje, osvojila dva pehara.   Prvo mesto u kategoriji solo pevanja osvojila je Vanja Jurošević, a drugi pehar za osvojeno treće mesto pripalo je celokupnoj Ženskoj pevačkoj grupi „Filigrani“. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ženska pevačka grupa „Filigrani“ osvojila dva pehara na Gospojinskom saboru

    Ženska pevačka grupa „Filigrani“, koja deluje pri Kulturnom centru Zrenjanina kao muzička sekcija, nedavno je u Dubu (Bajina Bašta), na četvrtom Gospojinskom saboru, u disciplini staro pevanje, osvojila dva pehara.

     

    Prvo mesto u kategoriji solo pevanja osvojila je Vanja Jurošević, a drugi pehar za osvojeno treće mesto pripalo je celokupnoj Ženskoj pevačkoj grupi „Filigrani“. Ove godine u Dubu je učestvovalo 30 ansambala.

     

    Filigrani

     

    Pevačku grupu „Filigrani“ čine Vanja Jurošević, Gordana Stojanović, Ana Čisar, Silvija Kiš, Elena Žitinja i Ljiljana Petrović. Članice ansambla navode da je njihova misija da od zaborava sačuvaju stare običaje i pesme. Utisci sa sabora su im veoma pozitivni i inspirativni, a planiraju da ponovo nastupe i sledeće godine.

     

    Ženska pevačka grupa „Filigrani“ postoji već tri godine i do sada je imala veliki broj takmičarskih i revijalnih nastupa na etno festivalima u Plandištu, Prijepolju, Ivanjici i Dubu… Uskoro se očekuje i njihov zrenjaninski koncert.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura