Foto dana Kultura

ZAVRŠENA „SLIKAONICA“, MALIM UMETNICIMA URUČENE NAGRADE

slikaonica

ZRENJANIN – Velikom izložbom i podelom prigodnih nagrada za najbolje male umetnike, u zrenjaninskoj Savremenoj galeriji završen je projekat „Slikaonica“ koji je trajao od oktobra do decembra 2017. godine. Pokrovitelj događaja i partner u projektu bila je kompanija GOMEX.

 

 

Na ovaj način, GOMEX je još jednom pokazao izuzetan stepen društvene odgovornosti, ali i brige o mlađim naraštajima.

 

Učešćem u projektu „Slikaonica“ deca su bila u prilici da se kreativno izraze, druže sa svojim vršnjacima i kroz crtež upoznaju svet oko sebe, bez potrebe da za to koriste računare, tablete i telefone. „Slikaonica“ je ujedno bila i dobra prilika da se najmlađima ukaže na važnost posećivanja ustanova kulture u Zrenjaninu za zdrav psihološki razvoj.

 

 

Na izložbi su prikazani radovi dece iz deset osnovnih škola našeg grada: „Dr Jovan Cvijić“, „Dositej Obradović“, „Sonja Marinković“, „Vuk Karadžić“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Žarko Zrenjanin“, „2. oktobar“, „Đura Jakšić“, „Petar Petrović Njegoš“ i Specijalne škole „9. maj“.

 

 

Selekciju radova izvršio je akademski slikar Nenad Nedeljkov, a na otvaranju izložbe brojnim malim umetnicima obratili su se Jelica Milivojev i Dušan Radišić iz Savremene galerija, i Nedeljko Golušin, u ime kompanije GOMEX.

Podeli članak
sinovoz
FAM