• ZAVRŠENA „SLIKAONICA“, MALIM UMETNICIMA URUČENE NAGRADE

    ZRENJANIN – Velikom izložbom i podelom prigodnih nagrada za najbolje male umetnike, u zrenjaninskoj Savremenoj galeriji završen je projekat „Slikaonica“ koji je trajao od oktobra do decembra 2017. godine. Pokrovitelj događaja i partner u projektu bila je kompanija GOMEX.     Na ovaj način, GOMEX je još jednom pokazao izuzetan stepen društvene odgovornosti, ali i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ZAVRŠENA „SLIKAONICA“, MALIM UMETNICIMA URUČENE NAGRADE

    ZRENJANIN – Velikom izložbom i podelom prigodnih nagrada za najbolje male umetnike, u zrenjaninskoj Savremenoj galeriji završen je projekat „Slikaonica“ koji je trajao od oktobra do decembra 2017. godine. Pokrovitelj događaja i partner u projektu bila je kompanija GOMEX.

     

     

    Na ovaj način, GOMEX je još jednom pokazao izuzetan stepen društvene odgovornosti, ali i brige o mlađim naraštajima.

     

    Učešćem u projektu „Slikaonica“ deca su bila u prilici da se kreativno izraze, druže sa svojim vršnjacima i kroz crtež upoznaju svet oko sebe, bez potrebe da za to koriste računare, tablete i telefone. „Slikaonica“ je ujedno bila i dobra prilika da se najmlađima ukaže na važnost posećivanja ustanova kulture u Zrenjaninu za zdrav psihološki razvoj.

     

     

    Na izložbi su prikazani radovi dece iz deset osnovnih škola našeg grada: „Dr Jovan Cvijić“, „Dositej Obradović“, „Sonja Marinković“, „Vuk Karadžić“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Žarko Zrenjanin“, „2. oktobar“, „Đura Jakšić“, „Petar Petrović Njegoš“ i Specijalne škole „9. maj“.

     

     

    Selekciju radova izvršio je akademski slikar Nenad Nedeljkov, a na otvaranju izložbe brojnim malim umetnicima obratili su se Jelica Milivojev i Dušan Radišić iz Savremene galerija, i Nedeljko Golušin, u ime kompanije GOMEX.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura