• ZAVRŠEN NOVOBEČEJSKI KONKURS “NAŠI PISCI – ZAVIČAJNE TEME”

    NOVI BEČEJ – Narodna biblioteka Novi Bečeji Banatski kulturni centar Novo Miloševo objaviće pet knjiga na osnovu književnog konkursa koji su raspisali pod nazivom „Naši pisci ‒ zavičajne teme”.   Konkurs je raspisan u okviru projektnih aktivnosti opštine Novi Bečej podržanih od strane Ministarstva kulture i informisanja, na konkursu „Gradovi u fokusu”.   Žiri za […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ZAVRŠEN NOVOBEČEJSKI KONKURS “NAŠI PISCI – ZAVIČAJNE TEME”

    NOVI BEČEJ – Narodna biblioteka Novi Bečeji Banatski kulturni centar Novo Miloševo objaviće pet knjiga na osnovu književnog konkursa koji su raspisali pod nazivom „Naši pisci ‒ zavičajne teme”.

    Novi Bečej
    Novi Bečej

     

    Konkurs je raspisan u okviru projektnih aktivnosti opštine Novi Bečej podržanih od strane Ministarstva kulture i informisanja, na konkursu „Gradovi u fokusu”.

     

    Žiri za književni konkurs jednoglasno je doneo odluku da nagradi pet rukopisa, i to „Priče iz bajkolevke” Monike Jovanović,Edite Zerebelji Tenji,zatim„240 godina pošte u NovomBečeju” Andrea Karolja, „Priče” Milana Mađareva,Izbori za poetskih ostvarenja prispelih pesničkih rukopis (Branislava Ilić, Nenad Šević, Ivo Munćan, Dušan Stakić, Majstor Njusi iz Banata) I „Potiskavila” Daria Tenžere.

     

    Konkurs se odnosio na autore koji žive na teritoriji opšine Novi Bečej, ali i one koju su tu rođeni ili sadržajima svojih rukopisa za nju vezani.

     

    Knjige će biti objavljene u izdanju Narodne biblioteke Novi Bečej i Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa do 1. Septembra, uz predstavljanjena 62. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga krajem oktobra, u okviru sajamskih aktivnosti Banatskog kulturnog centra.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura