Kultura

ZAVRŠEN NOVOBEČEJSKI KONKURS “NAŠI PISCI – ZAVIČAJNE TEME”

Novi Bečej
Novi Bečej

NOVI BEČEJ – Narodna biblioteka Novi Bečeji Banatski kulturni centar Novo Miloševo objaviće pet knjiga na osnovu književnog konkursa koji su raspisali pod nazivom „Naši pisci ‒ zavičajne teme”.

Novi Bečej
Novi Bečej

 

Konkurs je raspisan u okviru projektnih aktivnosti opštine Novi Bečej podržanih od strane Ministarstva kulture i informisanja, na konkursu „Gradovi u fokusu”.

 

Žiri za književni konkurs jednoglasno je doneo odluku da nagradi pet rukopisa, i to „Priče iz bajkolevke” Monike Jovanović,Edite Zerebelji Tenji,zatim„240 godina pošte u NovomBečeju” Andrea Karolja, „Priče” Milana Mađareva,Izbori za poetskih ostvarenja prispelih pesničkih rukopis (Branislava Ilić, Nenad Šević, Ivo Munćan, Dušan Stakić, Majstor Njusi iz Banata) I „Potiskavila” Daria Tenžere.

 

Konkurs se odnosio na autore koji žive na teritoriji opšine Novi Bečej, ali i one koju su tu rođeni ili sadržajima svojih rukopisa za nju vezani.

 

Knjige će biti objavljene u izdanju Narodne biblioteke Novi Bečej i Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa do 1. Septembra, uz predstavljanjena 62. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga krajem oktobra, u okviru sajamskih aktivnosti Banatskog kulturnog centra.

Podeli članak
sinovoz
FAM