• ZAKOTRLJAJ ME OKO SVETA

    Knjigu preporučuje Milica Kovač

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    “ZAKOTRLJAJ ME OKO SVETA” je putopis-roman književnice i cikloputnice Snežane Radojičić koji govori o početku njenog putovanja 2011.god koje se nije završilo ni danas. Roman govori o tome kako je autorka uspela da se oslobodi stega savremenog društva i prepusti se svojim velikim ljubavima- putovanju i pisanju.

    knjiga

    Ono što je posebno u ovoj priči je to što je autorka krenula na put oko sveta biciklom sa saputnikom koji joj je bio gotovo potpuni stranac.Sa vrlo malo novca kreću na putovanje kroz Slovačku, Poljsku, Ukrajinu, Srbiju i Tursku, gde prolaze kroz nesvakidašnje avanture i dramatične situacije.

    Ono što karakteriše ovu knjigu je svakako snaga same autorke koja je smogla hrabrosti da uradi ono o čemu većina nas samo priželjkuje.Snežana je otvorila sebi vrata da živi, mašta, i istražuje svet u svoj svojoj veličini, bez granica i ograničenja. Da oseti svu njegovu veličinu, lepotu i surovost, te ujedno da istraži svoje granice i svoju unutrašnju snagu. Takođe, Snežana nas upoznaje sa ljudima koje susreće, sa stereotipima i predrasudama vezanim za određene narode i kulture.

    Ovu priliku bih iskoristila da najavim promociju sledećeg Snežaninog romana “Nomad”, koji je nastavak njene avanture, i koji govori kako je od cikloputnika Snežana postal ciklonomad i prihvatila putovanje bez granica i konačnog cilja, bez rokova i obaveza, samo sa onim što može poneti na svom dvotočkašu, kao svoj način života.Promocija će se održati 7.juna u Gradskoj narodnoj biblioteci  “Žarko Zrenjanin” sa početkom u 19 časova.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura