• ZAKAZANA JEDNA OD NAJZNAČAJNIJIH MUZIČKIH MANIFESTACIJA

    NOVI BEČEJ – Manifestacija „Obzorja na Tisi – Dani Josifa Marinkovića“, 24. po redu, biće održana od 19. do 21. maja u Domu kulture opštine Novi Bečej. ​Program počinje u četvrtak, 19. maja, u 20 sati, koncertom mešovitog hora Crkvenog pevačkog društva „Prepodobni Rafailo Banatski“ iz Zrenjanina, a nastavlja se u petak, u 17 sati, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ZAKAZANA JEDNA OD NAJZNAČAJNIJIH MUZIČKIH MANIFESTACIJA

    NOVI BEČEJ – Manifestacija „Obzorja na Tisi – Dani Josifa Marinkovića“, 24. po redu, biće održana od 19. do 21. maja u Domu kulture opštine Novi Bečej.

    Sa jedne od prethodnih manifestacija
    Sa jedne od prethodnih manifestacija

    Program počinje u četvrtak, 19. maja, u 20 sati, koncertom mešovitog hora Crkvenog pevačkog društva „Prepodobni Rafailo Banatski“ iz Zrenjanina, a nastavlja se u petak, u 17 sati, polaganjem venca na spomen ploču rodne kuće Josifa Marinkovića, nastupom hora Osnovne škole „Josif Marinković“ i posetom spomen zbirci Josifa Marinkovića (Muzej „Glavaševa kuća“). U petak, u 19.30 časova, sledi svečano otvaranje manifestacije, a zatim i nastup učesnika.  Program će biti nastavljen i u subotu, 21. maja.

    U Domu kulture opštine Novi Bečej svake godine se krajem maja održava najznačajnija muzička manifestacija ove ustanove. „Obzorja na Tisi“ posvećena su velikom srpskom kompozitoru s kraja XIX i početka XX veka – Josifu Marinkoviću, koji je rođen 1851. u Novom Bečeju.

    Konceptualno, manifestacija je jedina ove vrste u našoj zemlji, a posvećena je savremenoj solo pesmi. Bijenalno se održava Otvoreno takmičenje solo pevača i Pozivni kompozitorski konkurs za solo pesmu.

    Ove godine na 24. „Obzorjima na Tisi“ održaće se Pozivni kompozitorski konkurs za solo pesmu na kome će premijerno biti izvedeno 11 kompozicija, a po prvi put u njemu učestvuju Senad Gačević, Jelena Dabić, Miloš Tadić i Milan Aleksić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura