• ZAKAZAN ŠESTI PO REDU FESTIVAL ILUSTRACIJE KNJIGE

    NOVO MILOŠEVO – Festival ilustracije knjige „BookILL Fest“ po šesti put organizuju Banatski kulturni centar i Novosadski sajam u okviru 23. Međunarodnog salona knjige u Novom Sadu. Salon knjige će se održati od 6. do 12. marta, a sam Festival ilustracije knjige 7. marta. „BookILL Fest“ podrazumeva internet konkurs za najbolje ilustracije knjiga, izložbu printova izabranih […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ZAKAZAN ŠESTI PO REDU FESTIVAL ILUSTRACIJE KNJIGE

    NOVO MILOŠEVO – Festival ilustracije knjige „BookILL Fest“ po šesti put organizuju Banatski kulturni centar i Novosadski sajam u okviru 23. Međunarodnog salona knjige u Novom Sadu. Salon knjige će se održati od 6. do 12. marta, a sam Festival ilustracije knjige 7. marta.

    „BookILL Fest“ podrazumeva internet konkurs za najbolje ilustracije knjiga, izložbu printova izabranih i nagrađenih radova, proglašenje pobednika i prateće programe.

    Konkursi za ilustraciju knjige su retki u svetu, a time je značaj ovog festivala veći. Konkurs je otvoren za autore iz celog sveta.

    Svaki autor šalje najmanje četiri ilustracije jedne knjige i to ilustraciju naslovne strane knjige i, po sopstvenom izboru, ilustracije iz knjige, u digitalnoj formi, najkasnije do 17. februara. Mogu se slati ilustracije rađene u svim likovnim i grafičkim tehnikama ili kompjuterskim doradama. Dolazi u obzir i fotografija koja je u funkciji ilustracije knjige.

    Ilustracije se mogu, po izboru autora, slati uklopljene u dizajn sa tekstom, ili kao izdvojena dela.

    Autori mogu slati i više ilustracija nastalih za različite knjige. Takođe, mogu se slati samo ilustracije korica, ukoliko unutrašnjost knjiga nije ilustrovana. Mogu se slati i neobjavljeni radovi, koji su u projektu, jednako kao i objavljeni. Knjige u kojima su ilustracije objavljene ne smeju biti starije od dve godine.

    Autori, takođe, treba u e-mailu da pošalju svoje podatke, i to ime, prezime, adresa, telefon, kratka profesionalna biografija, kao i u okviru koje, od dole navedenih kategorija, šalju svoje radove. Potrebno je navesti i naziv i ime autora knjige za koju su ilustracije nastale, kao i nazive pojedinačnih radova. Takođe, potrebno je navesti da li je knjiga objavljena, kod kog izdavača i koje godine ili je još u projektu.

    Kategorije za slanje radova su: ilustracija pesničke knjige,ilustracija prozne knjige,ilustracija knjige za decu i foto – ilustracija knjige.

    U obzir dolaze i ilustracije knjiga van navedenih kategorija, koje će žiri posebno razmatrati.

    Proglašenje pobednika i dodela nagrada održaće se 7. marta na Novosadskom sajmu, kao i otvaranje izložbe printova selektovanih i nagrađenih radova.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura