Kultura

Zajednička izložba radova Jasne Gulan i Rastka Stefanovića

kulturni centar
Kulturni centar Zrenjanina

Zajednička izložba crteža „Mape“ Jasne Gulan i Rastka Stefanovića biće otvorena u petak, 10. avgusta, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Otvaranje je zakazano u 19 časova, a izložba će biti otvorena do 23. avgusta.

 

Povod za ovu izložbu je nedavna prilika kojoj su autori bili izloženi da posle mnogo godina ponovo pristupe sastavljanju mapa za potrebe konkursa za nastavnike crtanja na novosadskoj Akademiji umetnosti. Ovaj proces uključivao je pronalaženje i rehabilitovanje crteža nastalih u poslednje dve decenije, izradu novih crteža u cilju boljeg kompletiranja stilskog jedinstva mape, lament nad nestalim radovima „koji bi se tako dobro uklopili“, nabavku odgovarajućeg materijala za samu mapu, zatim mukotrpno raspoređivanje i lepljenje bezbrojnih radova na pojedine table, nevolje oko transporta uz naravno, konstatnu psihozu oko ishoda konkursa.

 

Međutim, najvažnije od svega je ponovno (i svakako ne poslednje) promišljanje samog crteža kao medija.

 

Jasna Gulan rođena je 1976. u Novom Sadu. Diplomirala je 2002. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek grafika i magistrirala 2007. na istoj akademiji. Trenutno je na doktorskim studijama. Od 2004. zaposlena je u Pokrajinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture kao slikar – konzervator.  Do sada je izlagala na 15 samostalnih izložbi i brojnim grupnim izložbama.

 

Rastko Stefanović rođen je 1978. u Zrenjaninu. Diplomirao je 2004. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek slikarstvo i magistrirao 2009. na istoj akademiji. Trenutno je na doktorskim studijama. Upravnik je Muzeja destrukcije. Izlagao je pet puta samostalno i više puta na kolektivnim izložbama.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.