Kultura Vesti Zrenjanin

Vrhunska arhitektura Aleksandra Stjepanovića na izložbi u Zrenjaninu

arhitektura aleksandra stjepanovića

U Izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 6. februara, u 19 časova, biće otvorena izložba “Arhitektura Aleksandra Stjepanovića: Infrastruktura društva”.

 

Izložbu organizuje Kulturni centar Zrenjanina, u saradnji sa Beogradskom internacionalnom nedeljom arhitekture i Društvom arhitekata Zrenjanin.

 

Izložba “Arhitektura Aleksandra Stjepanovića: Infrastruktura društva” donosi Zrenjanincima uvid u značajan aspekt arhitekture i urbanizma, kao i arhitektonskih rešenja kojima se rukovodio Stjepanović u svom radu. Autori izložbe su Jelica Jovanović, Relja Ivanić i Marko Kažić.

 

Pročitajte još: Kino projektor iz nekadašnjeg bioskopa „Kristal“ završio u muzeju

 

“U društvu koje je od arhitekata očekivalo i zahtevalo da arhitektura bude visokog kvaliteta, a skromna i racionalna, industrijski proizvedena, a autorska i originalna, Aleksandar Stjepanović u svim kontekstima i u svim autorskim timovima uspeva da isporuči vrhunska rešenja. Ona i danas, decenijama kasnije, služe kao reperi domaćeg stvaralaštva”, navodi se u opisu izložbe.

 

Zanimljivo je da je postavku za zrenjaninsku izložbu dizajnirala Marina Dokmanović, koja je dizajnirala i izložbu “Čistač” Marine Abramović.

 

Izložba u Kulturnom centru Zrenjanina će biti otvorena do 4. marta.

 

arhitektura aleksandra stjepanovića

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM