• Vrhunska arhitektura Aleksandra Stjepanovića na izložbi u Zrenjaninu

    U Izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 6. februara, u 19 časova, biće otvorena izložba „Arhitektura Aleksandra Stjepanovića: Infrastruktura društva“.   Izložbu organizuje Kulturni centar Zrenjanina, u saradnji sa Beogradskom internacionalnom nedeljom arhitekture i Društvom arhitekata Zrenjanin.   Izložba „Arhitektura Aleksandra Stjepanovića: Infrastruktura društva“ donosi Zrenjanincima uvid u značajan aspekt arhitekture i urbanizma, kao […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Vrhunska arhitektura Aleksandra Stjepanovića na izložbi u Zrenjaninu

    U Izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 6. februara, u 19 časova, biće otvorena izložba „Arhitektura Aleksandra Stjepanovića: Infrastruktura društva“.

     

    Izložbu organizuje Kulturni centar Zrenjanina, u saradnji sa Beogradskom internacionalnom nedeljom arhitekture i Društvom arhitekata Zrenjanin.

     

    Izložba „Arhitektura Aleksandra Stjepanovića: Infrastruktura društva“ donosi Zrenjanincima uvid u značajan aspekt arhitekture i urbanizma, kao i arhitektonskih rešenja kojima se rukovodio Stjepanović u svom radu. Autori izložbe su Jelica Jovanović, Relja Ivanić i Marko Kažić.

     

    Pročitajte još: Kino projektor iz nekadašnjeg bioskopa „Kristal“ završio u muzeju

     

    „U društvu koje je od arhitekata očekivalo i zahtevalo da arhitektura bude visokog kvaliteta, a skromna i racionalna, industrijski proizvedena, a autorska i originalna, Aleksandar Stjepanović u svim kontekstima i u svim autorskim timovima uspeva da isporuči vrhunska rešenja. Ona i danas, decenijama kasnije, služe kao reperi domaćeg stvaralaštva“, navodi se u opisu izložbe.

     

    Zanimljivo je da je postavku za zrenjaninsku izložbu dizajnirala Marina Dokmanović, koja je dizajnirala i izložbu „Čistač“ Marine Abramović.

     

    Izložba u Kulturnom centru Zrenjanina će biti otvorena do 4. marta.

     

    arhitektura aleksandra stjepanovića

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura