Kultura

Viša kustoskinja Olivera Skoko dobitnica priznanja „Kulturni obrazac“

Olivera Skoko

Viša kustoskinja u Narodnom muzeju Zrenjanin Olivera Skoko dobitnica je priznanja „Kulturni obrazac“. Ovo priznanje njoj, i ostalim dobitnicima, uručio je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, na svečanosti u Jugoslovenskoj kinoteci.

 

„Kulturni obrazac“ se dodeljuje ustanovama i pojedincima za „posvećeni rad na korist naše kulture“.

 

– Jedno simbolično, ali iskreno hvala dobilo je formu priznanja pod nazivom „Kulturni obrazac“. Možemo zaista reći da ove ustanove i pregaoci mogu da budu „kulturni obrazac“ u svojim delatnostima na širokom polju kulture – rekao je Vukosavljević.

 

On je dodao da se na diplomi nalazi citat Slobodana Jovanovića: „Kultura daje onaj ugled i onu moralnu nadmoćnost koja, takoreći, neosetno i ne nailazeći na otpor, pobeđuje“.

 

Olivera Skoko u Narodnom muzeju Zrenjanin radi kao viša kustoskinja – istoričarka umetnosti, vodeći Zbirku likovnih umetnosti. Autorka je više izložbi, kataloga i projekata koji su dobili podršku Ministarstva kulture i informisanja.

 

Ove godine je posebno zapažena bila izložba „Dakle, Vi ste taj Uroš Predić?“, kojom je zrenjaninski muzej obeležio 160 godina od rođenja velikog slikara. Nakon uspešnog predstavljanja u Zrenjaninu, usledilo je gostovanje u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti u Beogradu. Za nešto manje od mesec dana, koliko je izložba trajala, videlo ju je preko 46.000 posetilaca, što je svrstava u jednu od najposećenijih postavki u ovom prostoru.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz