Kultura

VELIČANSTVENI KONCERT DIVNE LJUBOJEVIĆ

Divna Ljubojević

ZRENJANIN – Veličanstveni koncert Divne Ljubojević i hora “Melodi” u velikoj sali zrenjaninskog Kulturnog centra, i žal što sala nije bila dupke puna, jer ovakav događaj zaslužuje veći odziv publike u gradu na Begeju.

Divna Ljubojević

A svi koji su došli da čuju Divnin “anđeoski glas”, što je epitet koji je prati već godinama, nisu se pokajali, uživali su u vrhunskoj interpretaciji biranih duhovnih pesama pravoslavnog istoka. Nije ni čudo što Divnu i njen hor “Melodi” smatraju autentičnim promoterom i pronosiocem srpske, vizantijske i sveukupne pravoslavne kulturne baštine. Prezadovoljna publika nije štedela dlanove, a izvođači su opravdali visoka očekivanja slušalaca i pobrali zaslužene aplauze.

Zvezda večeri, Divna Ljubojević, nakon koncerta strpljivo je potpisivala CD-ove i fotografisala se sa fanovima.

– Uvek sam oduševljena kada imam koncert negde u Srbiji, i Zrenjanin nije izuzetak u tom pogledu. Odavno nismo imali ovako intenzivne nastupe na domaćoj sceni, jer je 15 godina naša karijera bila vezana za inostranstvo. Ova turneja po Srbiji je u stvari povodom 25. godišnjice rada hora “Melodi”, a mi putujemo, pevamo i lepo nam je – kaže Divna Ljubojević, koju, kao i njene kolege iz hora, čekaju nastupi u Vršcu, Jagodini, Somboru…

Divna ne krije oduševljenje činjenicom da je CD sa duhovnom muzikom, koju interpretira ona i njen hor, najprodavaniji u produkcijskoj kući PGP RTS u ovoj godini.

– Fascinirana sam činjenicom da je jedan disk na kojem je sadržina duhovna muzika, najprodavaniji, u jednoj sredini i opštoj atmosferi u kojoj vlada sve drugo osim duhovnosti, duhovne muzike i onoga što je stvarno kultura. To stvarno imponuje i ohrabruje – ističe Divna.

Podeli članak
sinovoz
FAM