• VELIČANSTVENI KONCERT DIVNE LJUBOJEVIĆ

    ZRENJANIN – Veličanstveni koncert Divne Ljubojević i hora „Melodi“ u velikoj sali zrenjaninskog Kulturnog centra, i žal što sala nije bila dupke puna, jer ovakav događaj zaslužuje veći odziv publike u gradu na Begeju. A svi koji su došli da čuju Divnin „anđeoski glas“, što je epitet koji je prati već godinama, nisu se pokajali, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    VELIČANSTVENI KONCERT DIVNE LJUBOJEVIĆ

    ZRENJANIN – Veličanstveni koncert Divne Ljubojević i hora „Melodi“ u velikoj sali zrenjaninskog Kulturnog centra, i žal što sala nije bila dupke puna, jer ovakav događaj zaslužuje veći odziv publike u gradu na Begeju.

    Divna Ljubojević

    A svi koji su došli da čuju Divnin „anđeoski glas“, što je epitet koji je prati već godinama, nisu se pokajali, uživali su u vrhunskoj interpretaciji biranih duhovnih pesama pravoslavnog istoka. Nije ni čudo što Divnu i njen hor „Melodi“ smatraju autentičnim promoterom i pronosiocem srpske, vizantijske i sveukupne pravoslavne kulturne baštine. Prezadovoljna publika nije štedela dlanove, a izvođači su opravdali visoka očekivanja slušalaca i pobrali zaslužene aplauze.

    Zvezda večeri, Divna Ljubojević, nakon koncerta strpljivo je potpisivala CD-ove i fotografisala se sa fanovima.

    – Uvek sam oduševljena kada imam koncert negde u Srbiji, i Zrenjanin nije izuzetak u tom pogledu. Odavno nismo imali ovako intenzivne nastupe na domaćoj sceni, jer je 15 godina naša karijera bila vezana za inostranstvo. Ova turneja po Srbiji je u stvari povodom 25. godišnjice rada hora „Melodi“, a mi putujemo, pevamo i lepo nam je – kaže Divna Ljubojević, koju, kao i njene kolege iz hora, čekaju nastupi u Vršcu, Jagodini, Somboru…

    Divna ne krije oduševljenje činjenicom da je CD sa duhovnom muzikom, koju interpretira ona i njen hor, najprodavaniji u produkcijskoj kući PGP RTS u ovoj godini.

    – Fascinirana sam činjenicom da je jedan disk na kojem je sadržina duhovna muzika, najprodavaniji, u jednoj sredini i opštoj atmosferi u kojoj vlada sve drugo osim duhovnosti, duhovne muzike i onoga što je stvarno kultura. To stvarno imponuje i ohrabruje – ističe Divna.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura