• VEČERAS SRPSKA PREMIJERA FILMA O MILUTINU MILANKOVIĆU

    ZRENJANIN – Srpska premijera dokumentarno – igranog filma pod nazivom „Milutin Milanković neispričana priča“ biće održana večeras, 5. decembra, u 19 časova, u bioskopu CineStar, koji se nalazi u Aviv Parku Zrenjanin. Film će narednih dana biti emitovan u bioskopu CineStar, a kroz ovo ostvarenje će se gledaoci upoznati sa manje poznatim detaljima iz biografije […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    VEČERAS SRPSKA PREMIJERA FILMA O MILUTINU MILANKOVIĆU

    ZRENJANIN – Srpska premijera dokumentarno – igranog filma pod nazivom „Milutin Milanković neispričana priča“ biće održana večeras, 5. decembra, u 19 časova, u bioskopu CineStar, koji se nalazi u Aviv Parku Zrenjanin.

    milutin-milankovic

    Film će narednih dana biti emitovan u bioskopu CineStar, a kroz ovo ostvarenje će se gledaoci upoznati sa manje poznatim detaljima iz biografije Milutina Milankovića, kao i sa nekim njegovim zapažanjima, razmišljanjima, idejama i anegdotama iz života.

    Igrano – dokumentarni film prati odrastanje, stasanje i zrelost Milutina Milankovića. On prikazuje Milankovića kao svestrano obrazovanog čoveka, koji je sa velikom strašću upijao klasike svetske književnosti, operske i pozorišne predstave, remek – dela renesansnih i drugih slikara, ne propustivši nijednu priliku koja mu se ukazivala, da svoje znanje i afinitete zadovolji i upotpuni sa novim sadržajima.

    U filmu postoji nekoliko paralelnih radnji, koje se stalno prepliću preko glavnog junaka Milutina Milankovića, detinjstvo – srednje godine – zrele godine.

    Film će približiti gledaocima deo Milankovićevog naučnog opusa i zbog čega je on naš najcitiraniji naučnik, zašto je nezaobilazan kada se govori o nastanku ljudske civilizacije ili njenoj perspektivi u svetlu globalnih klimatskih promena. Animacijama nekih segmenata njegove teorije dočaraće se jednim delom veličina i značaj teorije osunčavanja Zemlje i problem periodizacije ledenih doba na njoj.

    Glumačka podela: Mihailo Andrić – Milutin Milanković kao dečak, Dejan Petošević – Milutin u mladim godinama, Vladan Dujović – Milutin u srednjim godinama i Dušan Poček kao Milutin u zrelim godinama. Režiju potpisuje Dragan Elčić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura