Kultura

VEČE ZA PAMĆENJE: “Velika filmska avantura” Zrenjaninske filharmonije

Velika filmska avantura
Foto: Cube production

Veče za pamćenje, tako bi se mogli u tri reči sažeti utisci sa novogodišnjeg koncerta Zrenjaninske filharmonije pod nazivom „Velika filmska avantura“.

 

Publika u prepunom Kulturnom centru Zrenjanina nije štedela dlanove, a Zrenjaninska filharmonija i novosadski Big Bend, kao i tenori Dušan Svilar, Matia Zanata i Stevan Karanac, priredili su im vrhunski doživljaj. Sve pod upravom dirigenta Fedora Vrtačnika,

 

– Ovo je peti novogodišnji koncert Zrenjaninske filharmonije. Posebno mi je drago što je velika sala Kulturnog centra rasprodata nekoliko dana unapred. Zrenjanincima smo pripremili zanimljiv repertoar filmske muzike u klasičnim aranžmanima, koje je pripremio Fedor Vrtačnik. On je, kao i novosadski Big Bend, sa nama već nastupao, kada smo obarali rekord Zrenjaninske filharmonije nastupajući na otvorenoj sceni, pred 20.000 ljudi na trgu u Zrenjaninu – kaže Roman Bugar, čelnik Zrenjaninske filharmonije.

 

On je sa velikim entuzijazmom ušao i u ovaj lep poduhvat. Ističe da Zrenjaninska filharmonija ne beži ni od klasičnog repertoara, i već najavljuje nove projekte.

 

– Planiramo još nekoliko velikih spektakularnih koncerata, a kada ćemo ih sve realizovati – videćemo. U svakom slučaju, već je dogovorena saradnja sa Stefanom Milenkovićem, sa Lus Kasal i sa Beltangom iz Beograda. Promovisaćemo i naše mlade muzičke talente – najavljuje Bugar, koji se zahvalio Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu i informisanje i lokalnoj samoupravi, odnosno Gradu Zrenjaninu i gradonačelniku Čedomiru Janjiću, na velikoj podršci.

 

I poruka Dušana Svilara je jasna – ima prostora za novu saradnju, na nekim novim projektima, i radujemo se tome.

 

A Zrenjaninci sa radošću očekuju još ovakvih lepih kulturnih događaja.

 

Foto: Cube production

 

Podeli članak
sinovoz
FAM