• Veče operskih arija „Ave Maria“ u Reformatorskoj crkvi u Zrenjaninu

    Koncert operskih pevača Dragane i Ljubomira Popovića, sa gostima, uz pratnju na orguljama, biće održan u ponedeljak 7. maja u Reformatskoj crkvi u Zrenjaninu.   Koncert, koji počinje od 20 časova, održaće se u okviru promocije Horskog festivala „Slobodan Bursać”. U koncertnom programu su vrhunska dela vokalno instrumentalne muzike pisane za glas i orgulje, od […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Veče operskih arija „Ave Maria“ u Reformatorskoj crkvi u Zrenjaninu

    Koncert operskih pevača Dragane i Ljubomira Popovića, sa gostima, uz pratnju na orguljama, biće održan u ponedeljak 7. maja u Reformatskoj crkvi u Zrenjaninu.

     

    Koncert, koji počinje od 20 časova, održaće se u okviru promocije Horskog festivala „Slobodan Bursać”. U koncertnom programu su vrhunska dela vokalno instrumentalne muzike pisane za glas i orgulje, od baroka do romantizma. Pored naših Zrenjaninaca, Dragane – mecosopran i Ljubomira Popovića – tenor, na koncertu nastupaju i Hristina Antić na orguljama, iz Beograda, i Flavius Danica na violini, koja dolazi iz Vršca.

     

    Gosti na koncertu su učenici Dragane i Ljubomira Popovića, i to Jovana Vukajlović, sopran, treći razred srednje muzičke škole, Snežana Tanasković, sopran, prvi razred srednje muzičke škole i Konstantin Vidaković, bas, drugi razred srednje muzičke škole.

     

    Ovo je drugi po redu ovogodišnji promotivni koncert koji najavljuje jubilarni, peti Horski festival „Slobodan Bursać“, koji će se održati od 1. do 4. juna..

    Organizatori koncerta su KulturKick Creative Productions i Kulturni centar Zrenjanina.

     

    Ulaz je slobodan.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura