• VEČE NAJLEPŠIH RUSKIH I SRPSKIH SOLO PESAMA I ARIJA

    ZRENJANIN – U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, u sredu, 26. aprila, u 19 časova, biće održan koncert pod nazivom „Veče najlepših ruskih i srpskih solo pesama i arija“.     Cilj koncerta je prikupljanje sredstava za obnovu biste dirigenta Slobodana Bursaća, koji je dao presudan pečat razvoju i rezultatima Omladinskog mešovitog hora Muzičkog društva „Josif […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    VEČE NAJLEPŠIH RUSKIH I SRPSKIH SOLO PESAMA I ARIJA

    ZRENJANIN – U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, u sredu, 26. aprila, u 19 časova, biće održan koncert pod nazivom „Veče najlepših ruskih i srpskih solo pesama i arija“.

     

    Hor Sveti Serafim Sarovski

     

    Cilj koncerta je prikupljanje sredstava za obnovu biste dirigenta Slobodana Bursaća, koji je dao presudan pečat razvoju i rezultatima Omladinskog mešovitog hora Muzičkog društva „Josif Marinković“ iz Zrenjanina i 1987. godine osvojio nagradu „Hor sveta“ u Langolenu u Velikoj Britaniji.

     

    Na koncertu „Veče najlepših ruskih i srpskih solo pesama i arija“ biće izvedeno 15 numera čiji su autori srpski i ruski kompozitori, a nastupiće solisti Nebojša Babić (Narodno pozorište u Beogradu) i Vasa Stajkić (Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada), dok će korepetitor biti dirigent Aleksandar Kojić (Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada).

     

    Gosti večeri biće Srpski hor „Sv. Serafim Sarovski“.

     

    Ulaz je besplatan, a novac će biti prikupljan na bazi dobrovoljnog priloga.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura