• VEČE DOMAĆIH KOMPOZITORA – KONCERT TRIJA APERTO

    ZRENJANIN – U ponedeljak, 25. decembra, u Baroknoj sali Gradske kuće, biće održano „Veče domaće muzike“, a tom prilikom će nastupiti Trio „Aperto“. Koncert počinje u 17 časova, a ulaz je besplatan.     Nestandarndni Trio „Aperto“, koji čine Milan Janković, Vladimir Vasiljević i Mirjana Vujović, započeo je sa radom krajem 2015. godine u Beogradu. Jedan […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    VEČE DOMAĆIH KOMPOZITORA – KONCERT TRIJA APERTO

    ZRENJANIN – U ponedeljak, 25. decembra, u Baroknoj sali Gradske kuće, biće održano „Veče domaće muzike“, a tom prilikom će nastupiti Trio „Aperto“. Koncert počinje u 17 časova, a ulaz je besplatan.

     

     

    Nestandarndni Trio „Aperto“, koji čine Milan Janković, Vladimir Vasiljević i Mirjana Vujović, započeo je sa radom krajem 2015. godine u Beogradu. Jedan od glavnih motiva za nastajanje trija je zajednički snažan afinitet za muzičkim izražavanjem kroz savremeni tonski i emocionalni slog prisutan u delima savremenih srpskih kompozitora. Arhiva i budućnost srpskog savremenog muzičkog stvaralaštva stoji na najvišoj lestvici evropskog stvaralačkog kvaliteta. Iz tog razloga Trio „Aperto“ želi da muziku domaćih kompozitora približi što širem auditorijumu.

     

    Trio „Aperto“ želi da ostvari saradnju sa svim eminentnim kompozitorima i izvođačima naše zemlje. Tako, ovog puta, gost koncerta će biti proslavljena violinistkinja Madlen Stokić – Vasiljević, docent na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura