• VEČE ALŽIRA U ZRENJANINU: PROMOCIJA KNJIGE I MUZIČKI SPEKTAKL

    ZRENJANIN – Grad Zrenjanin i Društvo prijatelja Alžira u Srbiji, povodom Svetskog dana turističkih vodiča, organizuju 3. marta „Veče Alžira u Zrenjaninu“, posvećeno promociji kulture ove države. Udruženje turizmologa Zrenjanina i Društvo prijatelja Alžira, u petak, 3. marta, u 18 časova, u Salonu Narodnog muzeja organizuju predstavljanje drugog izdanja knjige „Sećanje na Alžir“ autorke Aleksandre […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    VEČE ALŽIRA U ZRENJANINU: PROMOCIJA KNJIGE I MUZIČKI SPEKTAKL

    ZRENJANIN – Grad Zrenjanin i Društvo prijatelja Alžira u Srbiji, povodom Svetskog dana turističkih vodiča, organizuju 3. marta „Veče Alžira u Zrenjaninu“, posvećeno promociji kulture ove države.

    Alžir

    Udruženje turizmologa Zrenjanina i Društvo prijatelja Alžira, u petak, 3. marta, u 18 časova, u Salonu Narodnog muzeja organizuju predstavljanje drugog izdanja knjige „Sećanje na Alžir“ autorke Aleksandre Vojinović.

    Pored prezentacije fotografija i alžirske tradicionalne muzike, svoje utiske o putovanju u Alžir preneće Sonja Lapatanov, balerina, koreograf i putopisac, kao i autorka knjige, Aleksandra Vojinović, dok će delove iz knjige kazivati beogradska glumica Ljiljana Živić.

    U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“, na sceni „Todor Manojlović“, u 20 časova, biće priređen spektakl – koncert poznatog alžirskog muzičara Rede Sike i prijatelja. Pored Sike, muzičari Rafik Merzuga, Mohamed Mehdi Ferhat i Mehdi Laifaui, specijalno za Zrenjanince i goste Zrenjanina, izvešće kolaž alžirske muzike – od tradicionalne do moderne.

    Ulaz je slobodan.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura