Kultura

Vajl za groš

ZRENJANIN – Zrenjaninska publika imaće priliku da večeras, u 20 časova, u Baroknoj sali Gradske kuće, prisustvuje kabaretskom koncertu „Vajl za groš“, koji je posvećen delu Kurta Vajla.

Sopran Tijana Đuričić
Sopran Tijana Đuričić

Kroz seriju kompozicija i adaptiran govorni tekst, u izvođenju sopranistkinje Tijane Đuričić i pijanistkinje Irine Naumovske, koncert ima za cilj predstavljanje poznatih, ali i neizvođenih dela ovog autora.

Kurt Vajl je u prvoj polovini 20. veka napravio preznačenje koje do danas osvaja publiku širom sveta ubedljivošću, realističnošću, moći poistovećivanja i aktivizmom drušveno aktuelnih tema.

Ovim koncertom izvođači žele da još jednom ožive blizak duh ljudske prirode u različitim životnim iskušenjima i moguće iskrene reakcije koje lako mogu da inspirišu slušaoce/gledaoce na dublju kontemplaciju kroz uživanje i naizgled lakoću. Uz slušljive valcere i tanga, divne melodije, avangardne harmonije i veoma angažovan tekst, umetnice se obraćaju publici svih uzrasta podsećajući ih na svakodnevne izazove i vanvremenska nadanja.

Organizator koncerta je Kulturni centar Zrenjanina.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.