• Vajl za groš

    Koncert u Baroknoj sali Gradske kuće

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Zrenjaninska publika imaće priliku da večeras, u 20 časova, u Baroknoj sali Gradske kuće, prisustvuje kabaretskom koncertu „Vajl za groš“, koji je posvećen delu Kurta Vajla.

    Sopran Tijana Đuričić
    Sopran Tijana Đuričić

    Kroz seriju kompozicija i adaptiran govorni tekst, u izvođenju sopranistkinje Tijane Đuričić i pijanistkinje Irine Naumovske, koncert ima za cilj predstavljanje poznatih, ali i neizvođenih dela ovog autora.

    Kurt Vajl je u prvoj polovini 20. veka napravio preznačenje koje do danas osvaja publiku širom sveta ubedljivošću, realističnošću, moći poistovećivanja i aktivizmom drušveno aktuelnih tema.

    Ovim koncertom izvođači žele da još jednom ožive blizak duh ljudske prirode u različitim životnim iskušenjima i moguće iskrene reakcije koje lako mogu da inspirišu slušaoce/gledaoce na dublju kontemplaciju kroz uživanje i naizgled lakoću. Uz slušljive valcere i tanga, divne melodije, avangardne harmonije i veoma angažovan tekst, umetnice se obraćaju publici svih uzrasta podsećajući ih na svakodnevne izazove i vanvremenska nadanja.

    Organizator koncerta je Kulturni centar Zrenjanina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura