Kultura

UZ POMOĆ KULTURE ŠIRE LEPOTU RAZLIČITOSTI

Pozorište
Velika sala Narodnog pozorišta

ZRENJANIN – U nedelju, 13. novembra, sa početkom u 19.30 časova, u Narodnom pozorištu “Toša Jovanović”, Jevrejska opština Zrenjanin organizuje jubilarnu, desetu manifestaciju “Korak napred”. Tema ovogodišnje multikulturalne i multikonfesionalne manifestacije je TRADICIJA.

Velika sala Narodnog pozorišta
Velika sala Narodnog pozorišta

Program je sastavljen od koncerta benda “Klemm’n’band” uz učešće operske pevačice Ane Aleksić Šajrer i glumca Prvoslava Zakovskog.

Ulaz je slobodan

“Jevrejska opština Zrenjanin iz godine u godinu širi lepotu različitosti. Upoznajemo vas i negujemo jevrejsku kulturu i tradiciju, a negujemo jezike, veru i umetnost svih naroda sa kojima živimo. Otkrivamo da smo različiti, otkrivamo da smo mnogo toga jedni od drugih pozajmili i naučili. Najvažnije je što smo za sve ove godine shvatili da živimo u bogatom društvu, društvu bogatom različitim, prelepim kulturama… Stoga je tema ovogodišnjeg jubilarnog “Koraka napred” tradicija. O njoj ćemo govoriti i svirati, uz nju ćemo pevati. Možda narodi koji žive na ovim prostorima imaju različitu tradiciju, ali svi imaju nešto zajedničko – neguju tradiciju”, poručuju iz Jevrejske opštine Zrenjanin.

Podeli članak
sinovoz
FAM