• USKORO NOVA PREDSTAVA NA DRAMSKOJ SCENI

    ZRENJANIN – Dramska scena Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ otpočela je 20. novembra sa radom na novoj predstavi prema tekstu nobelovca Daria Foa „Nemam da platim i neću da platim“.     U osnovi ove komedije sadržana je kritika socijalnih prilika, ali i ekonomskog i političkog sistema Italije. Međutim, prateći pojedinačne sudbine predstavnika radničke klase pronalazeći […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    USKORO NOVA PREDSTAVA NA DRAMSKOJ SCENI

    ZRENJANIN – Dramska scena Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ otpočela je 20. novembra sa radom na novoj predstavi prema tekstu nobelovca Daria Foa „Nemam da platim i neću da platim“.

     

     

    U osnovi ove komedije sadržana je kritika socijalnih prilika, ali i ekonomskog i političkog sistema Italije. Međutim, prateći pojedinačne sudbine predstavnika radničke klase pronalazeći ih na marginama društva, ovaj komad tematski korespondira i postaje aktuelan u kontekstu domaćih okolnosti i problema koji prate radnike Srbiji.

     

    Režiju predstave i adaptaciju teksta potpisuje Miloš Jagodić, za scenografiju i kostim zadužena je Blagovesta Vasileva, a muziku je komponovao Gabor Lenđel.

     

    U predstavi igraju: Snežana Kovačev Čelar (Antonija), Jovan Torački (Đovani, njen muž), Vesna Varićak (Margareta), Zvonko Gojković (Luiđi, njen muž), Mirko Pantelić (policijski narednik/poručnik) i Nataša Luković (policijska narednica/zaova). Inspicijent je Jelena Ristić, a sufler Ivana Titin.

     

    Premijera je zakazana za 26. januar 2018. godine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura