• Uručene nagrade „Sima Cucić“, među laureatima i Pero Zubac

    Nagrade „Sima Cucić” Banatskog kulturnog centra uručene su juče na svečanosti u Banatskom Novom Miloševu.   Nagrada Peri Zupcu dodeljena je za životno delo a dr Slađani Milenković za najbolju knjigu iz oblasti nauke o književnosti za decu.   Uručene i plakete sa imenom Sime Cucića i to Dušanu Radaku, Filipu Dimkoskom iz Severne Makedonije […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Uručene nagrade „Sima Cucić“, među laureatima i Pero Zubac

    Nagrade „Sima Cucić” Banatskog kulturnog centra uručene su juče na svečanosti u Banatskom Novom Miloševu.

     

    Nagrada Peri Zupcu dodeljena je za životno delo a dr Slađani Milenković za najbolju knjigu iz oblasti nauke o književnosti za decu.

     

    Uručene i plakete sa imenom Sime Cucića i to Dušanu Radaku, Filipu Dimkoskom iz Severne Makedonije i Jovanu Veljinu Mokrinskom.

     

    Nagrada „Sima Cucić” za životno delo u oblasti književnosti za decu dodeljuje se Peri Zupcu na osnovu predloga Gradske biblioteke „Žarko Zrenjanin” iz Zrenjanina i književnika Milutina Ž. Pavlova.

     

    Nagrada „Sima Cucić” za najbolju knjigu iz oblasti nauke o književnosti za decu pripala je dr Slađani Milenković za knjigu „Poetika vedre melanholije: O književnom stvaralaštvu Todora Bjelkića”, na osnovu predloga Nedeljka Terzića.

     

    Program za goste priredili su Mina Radnović, Anastasija Mišić, Ognjen Cucić, Teodora Vlahović i Marina Vlahović, učenici Osnovne škole „Dr Đorđe Joanović” iz Banatskog Novog Miloševa.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura