• URNEBESNA KOMEDIJA U POZORIŠTU

    U predstavi „Zabranjeno voće“ glumi Snežana Savić

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENjANIN – U subotu, 19. marta, Narodno pozorište „Toša Jovanović“ ugostiće kolege iz beogradske Akademije 28, koji će za zrenjaninsku publiku izvesti urnebesnu komediju „Zabranjeno voće“ Karla Goldonija.

    zabranjeno_voce

    Reč je o praizvedbi komada jednog od najznačajnijih komediografa u istoriji pozorišta, italijanskog autora, Venecijanca Karla Goldonija. Goldoni je poznat po, pre svega, tekstu „Sluga dvaju gospodara“, takođe komediji, kojoj se publika rado vraćala. Ovog puta režiju potpisuje Boris Čakširan.

    Uloge tumače: Snežana Savić, Milica Milša, Nena Novović, Snežana Kovačev/Danijela Vida, Miodrag Milovanov, Dragoslav Ilić, Branislav Platiša, Branko Jerinić, Miško Rakočević i Nemanja Janičić.

    zabranjeno_voce

    U središtu radnje ovog komada nalazi se ugovaranje braka između dvoje mladih, iz porodica imućnih venecijanskih trgovaca. Njihov brak se ugovara po tadašnjim, strogim običajima, prema kojima se mladenci prvi put sreću tek na sam dan venčanja. Iz ovoga nastaje čitav niz komičnih i apsurdnih situacija, a jarki mediteranski karakteri i naravi likova u predstavi, upotpunjuju dinamiku komada, uz atraktivne obrte i duhovita nadigravanja ženskog i muškog principa. S obzirom na to da je radnja smeštena u vreme održavanja karnevala u Veneciji, publika će, pored atraktivne glumačke podele koja spaja afirmisane glumce raznih beogradskih pozorišta, moći da uživa i u raskošnim kostimima na sceni.

    Predstava će biti izvedena na Velikoj sceni u redovnom terminu od 20 časova. Cena karte je 500 dinara, uz popust za đake, studente i penzionere – 300 dinara. 

    Informacije i rezervacije možete dobiti putem telefona 023/560-136.

    zabranjeno_voce

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura