• URANJANJE U KRUG: IZLOŽBA RADOVA NIKOSA ARVANITIDISA

    ZRENJANIN – Izložba radova Nikosa Arvanitidisa „Uranjanje u krug“ biće otvorena u petak, 12. januara, u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.     Period nastanka radova, koji će biti predstavljeni zrenjaninskoj publici, jeste od 2014. do 2017. godine. Reč je o gravurama i slikama na metalu i instalacijama u prostoru.   Njegove […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    URANJANJE U KRUG: IZLOŽBA RADOVA NIKOSA ARVANITIDISA

    ZRENJANIN – Izložba radova Nikosa Arvanitidisa „Uranjanje u krug“ biće otvorena u petak, 12. januara, u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

     

    kulturni centar
    Kulturni centar Zrenjanina

     

    Period nastanka radova, koji će biti predstavljeni zrenjaninskoj publici, jeste od 2014. do 2017. godine. Reč je o gravurama i slikama na metalu i instalacijama u prostoru.

     

    Njegove gravure i slike na metalu zasnivaju se na ikonografskoj tradiciji apstraktnog eksprezionizma i ideji  o izražavanju unutrašnjih stanja i/ili osećanja u jednom singularnom, neponovljivom i kreativnom činu. Autor favorizuje kružnu formu kao polje intervencije i igre, sa kombinacijom amorfnih i geometrijskih oblika.

     

    Nikos Arvanitidis je rođen u Novom Sadu, 1976. godine. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na odseku grafika u klasi profesora Zorana Todorovića. Godine 2009. magistrirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na odseku grafike, sa magistarskom temom pod nazivom „Krug“.

     

    Autor trenutno radi kao vanredni profesor na odseku grafike Fakulteta umetnosti u Zvečanu. Izlagao je na više samostalnih i grupnih izložbi.

     

    Izložba će biti otvorena do 26. januara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura