• UPUĆEN POZIV MLADIM VIZUELNIM UMETNICIMA

    ZRENJANIN – Interkulturalni institut Temišvar, u saradnji sa udruženjem „Nevo Parudimos“ (Rešica), Gradom Zrenjaninom i Centrom za likovnu i primenjenu umetnost „Terra“ (Kikinda), sprovodi projekat „InclusiveArt – Access to Culture for Disabled Children and Youth“, finansijski podržan od strane Evropske unije kroz INTERREG IPA program prekogranične saradnje Rumunija – Srbija.     Deo tog projekta […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    UPUĆEN POZIV MLADIM VIZUELNIM UMETNICIMA

    ZRENJANIN – Interkulturalni institut Temišvar, u saradnji sa udruženjem „Nevo Parudimos“ (Rešica), Gradom Zrenjaninom i Centrom za likovnu i primenjenu umetnost „Terra“ (Kikinda), sprovodi projekat „InclusiveArt – Access to Culture for Disabled Children and Youth“, finansijski podržan od strane Evropske unije kroz INTERREG IPA program prekogranične saradnje Rumunija – Srbija.

     

    grad zrenjanin poziv
    Foto: Dušan Bartolović

     

    Deo tog projekta je i „Banatski paviljon“, izložba vizuelne i medijske umetnosti od regionalnog značaja, koja podrazumeva inicijative za saradnju na području savremene umetnosti na lokalnom, regionalnom i prekograničnom nivou.

     

    Tim povodom, Grad Zrenjanin poziva mlade umetnike koji su zainteresovani da učestvuju na regionalnoj izložbi u Temišvaru u oktobru – novembru da se prijave.

     

    Poziv je otvoren za mlade vizuelne umetnike do 35 godina, koji su iz Banata, imaju u njemu mesto prebivališta ili studiraju umetnost u regiji Banata, u Rumuniji ili Srbiji.

     

    Prijava treba da sadrži portfolio umetnika sa fotografijama radova predloženih za izložbu (ne više od 10, HR, PDF format + kratka biografija / bibliografija / kontakt), kao i izjavu umetnika (ne više od 800 – 1000 karaktera).

     

    Aplikacije se podnose na e-mail: banatpavilion@gmail.com do 4. septembra.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura