• UMETNOST PROLEĆU: Modeli će najaviti sezonu kulturnih dešavanja

    U ponedeljak, 25. marta, u Zrenjaninu će biti organizovan performans pod nazivom „Umetnost proleću“. U okviru njega, na više gradskih lokacija, biće otvorena prolećna sezona kulturnih dešavanja u Zrenjaninu.   Zamisao organizatora – Elestre dizajna, koji se bavi dizajnom, razvojem umetničkih i kreativnih potencijala, jeste da se u formi performansa pod nazivom „Umetnost proleću“ oživi ovaj […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    UMETNOST PROLEĆU: Modeli će najaviti sezonu kulturnih dešavanja

    U ponedeljak, 25. marta, u Zrenjaninu će biti organizovan performans pod nazivom „Umetnost proleću“. U okviru njega, na više gradskih lokacija, biće otvorena prolećna sezona kulturnih dešavanja u Zrenjaninu.

     

    Zamisao organizatora – Elestre dizajna, koji se bavi dizajnom, razvojem umetničkih i kreativnih potencijala, jeste da se u formi performansa pod nazivom „Umetnost proleću“ oživi ovaj vid umetničkog izražavanja. Cilj je i da se predstave kulturne i kreativne mogućnosti lokalne sredine. Takođe, i da se usmeri pažnja na kulturne događaje koji Zrenjanince očekuju u toku proleća.

     

    Modeli u haljinama prepoznatljivog dizajna, koji simbolizuju proleće, novu etapu i ciklus oživljavanja nakon zime, prošetaće do više centralnih gradskih lokacija. Na tim mestima će nastupati Gradski dečji hor Kulturnog centra i učenici zrenjaninske Muzičke škole.

     

    Performans počinje u 11.30 časova na jezeru kod Kulturnog centra, a nastavlja se i završava na Trgu slobode.

     

    Ovaj događaj podržali su Kulturni centar Zrenjanina, Muzička škola „Josif Marinković“, Savremena galerija i Grad Zrenjanin.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura