• Umetnička grupa „Urtica“ predstavlja izložbu „Vrednost, Rad, Novac“

    Izložba pod nazivom „Vrednost, Rad, Novac“ biće otvorena u Savremenoj galeriji Zrenjanin u ponedeljak, 15. aprila, u 19 časova. Izložba, koju priređuje umetnička grupa „Urtica“, trajaće do 9. maja.   Na izložbi „Vrednost, Rad, Novac“ biće predstavljeni radovi podstaknuti efektima ekonomske krize iz 2008. Autori istražuju odnos fundamentalne i virtuelne ekonomije u smislu proučavanja privrednih […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Umetnička grupa „Urtica“ predstavlja izložbu „Vrednost, Rad, Novac“

    Izložba pod nazivom „Vrednost, Rad, Novac“ biće otvorena u Savremenoj galeriji Zrenjanin u ponedeljak, 15. aprila, u 19 časova. Izložba, koju priređuje umetnička grupa „Urtica“, trajaće do 9. maja.

     

    Na izložbi „Vrednost, Rad, Novac“ biće predstavljeni radovi podstaknuti efektima ekonomske krize iz 2008. Autori istražuju odnos fundamentalne i virtuelne ekonomije u smislu proučavanja privrednih pojava i elektronskog poslovanja.

     

    Umetnička grupa „Urtica“ su zapravo Violeta Vojvodić Balaž (Zrenjanin, 1971) i Eduard Balaž (Novi Sad, 1972). Njihova produkcija preklapa umetnost, edukaciju i tehnologiju, a realizovana je u formi objekata, prostornih instalacija, internet aplikacija, umetničko-mas-medijskih kampanja i edukativnih programa.

     

    Tematski i hronološki radovi „Urtice“ se mogu podeliti u celine: umetnost i ekosistem, umetnost i rat, umetnost i jezik, umetnost i društvo, i umetnost i ekonomija.

     

    Kustoskinja izložbe u Savremenoj galeriji Zrenjanin je Sunčica Lambić – Fenjčev.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura