• UMETNICI PREISPITUJU POJAM SLIKE U RAZLIČITIM KONTEKSTIMA

    ZRENJANIN – Savremena galerija Zrenjanin od 21. do 27. avgusta organizuje 62. saziv umetnika u Umetničkoj koloniji Ečka, pod nazivom „Slika 2017“.     Ova umetnička kolonija podrazumeva boravak i rad petoro istaknutih, savremenih vizuelnih umetnika, u pavilјonu Umetničke kolonije Ečka, koji će razmatrati i preispitivati pojam slike u različitim kontekstima i medijima.   Umetnici […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    UMETNICI PREISPITUJU POJAM SLIKE U RAZLIČITIM KONTEKSTIMA

    ZRENJANIN – Savremena galerija Zrenjanin od 21. do 27. avgusta organizuje 62. saziv umetnika u Umetničkoj koloniji Ečka, pod nazivom „Slika 2017“.

     

    umetnici
    Paviljon Umetničke kolonije Ečka

     

    Ova umetnička kolonija podrazumeva boravak i rad petoro istaknutih, savremenih vizuelnih umetnika, u pavilјonu Umetničke kolonije Ečka, koji će razmatrati i preispitivati pojam slike u različitim kontekstima i medijima.

     

    Umetnici će tokom boravka u Ečki imati priliku da sami odaberu temu kojom će se baviti, odnosno imaće mogućnost da predstave ono što ih je najviše inspirisalo i podstaklo na rad u prelepom okruženju ečanskog Kaštela.

     

    Učesnici ovogodišnje kolonije „Slika 2017“ su Katarina Radović, Srđan Velјović, Nemanja Lađić, Miodrag Krkobabić i Tanja Vujinović. Selektor i kustos projekta je Sunčica Lambić-Fenjčev.

     

    Umetnička kolonija Ečka osnovana je 1956. godine, od osnivanja je u svojim sazivima okuplјala umetnike koji su se bavili različitim tradicionalnim likovnim disciplinama (slikarstvo, skulptura, grafika, crtež), da bi se vremenom održala samo dva saziva – umetnika koji su se bavili klasičnim slikarstvom u sazivu „Slika“ i umetnika koji su se bavili akvarelom u „Susretima akvarelista“.

     

    Godine 2006, na pedesetogodišnjicu osnivanja kolonije, došlo je do promene u konceptu tradicionalnih slikarskih okuplјanja kada je u skladu sa već uveliko prisutnim pluralizmom i interdisciplinarnošću u savremenoj umetnosti, umetnicima u Ečki omogućeno da se medijski ne ograničavaju na tradicionalno podelјene likovne discipline, već da se realizuju u različitim formama savremenog umetničkog izražavanja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura