• Umetnica Nadežda Kirćanski gošća Narodnog muzeja Zrenjanin

    U četvrtak, 4. aprila, umetnica Nadežda Kirćanski, dobitnica nagrade „Dimitrije Bašičević Mangelos“ za 2018. godinu, preneće svoje utiske sa učešća na konkursu za to priznanje. Ona će govoriti i o studijskom boravku u Residency Unlimited-u u Njujorku. Razgovor sa njom biće upriličen u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.   Uvodničar predavanja je Olivera Skoko, viši kustos […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Umetnica Nadežda Kirćanski gošća Narodnog muzeja Zrenjanin

    U četvrtak, 4. aprila, umetnica Nadežda Kirćanski, dobitnica nagrade „Dimitrije Bašičević Mangelos“ za 2018. godinu, preneće svoje utiske sa učešća na konkursu za to priznanje. Ona će govoriti i o studijskom boravku u Residency Unlimited-u u Njujorku. Razgovor sa njom biće upriličen u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.

     

    Uvodničar predavanja je Olivera Skoko, viši kustos – istoričar umetnosti.

     

    Nadežda Kirćanski (1992, Zrenjanin) je 2017. godine završila master studije na Fakultetu likovnih umetnosti (odsek vajarstvo). Trenutno je na doktorskim umetničkim studijama na istom fakultetu.

     

    Učestvovala je na više od 20 grupnih izložbi i realizovala je četiri samostalne.

     

    Nagrada „Dimitrije Bašičević Mangelos“ je namenjena vizuelnim umetnicima do tridesetpete godine. Dodeljuje se za osoben i izvanredan višegodišnji umetnički rad, koji podrazumeva zaokruženo kritičko i estetsko promišljanje i realizaciju, ostvareno u kontinuitetu.

     

    U saradnji sa Residency Unlimited (Njujork) i uz podršku „Trust for Mutual Understanding“ (Njujork), Nagrada „Dimitrije Bašičević Mangelos“ se organizuje i dodeljuje godišnje pojedincu, u vidu studijskog rezidencijalnog boravka u Njujorku, u trajanju od osam nedelja.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura