• UČENICI NASTUPAJU SA FILHARMONIJOM

    Koncert u Kulturnom centru će biti posvećen muzici Volfganga Amadeusa Mocarta

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    UČENICI NASTUPAJU SA FILHARMONIJOM

    ZRENJANIN – Zrenjaninska filharmonija održaće koncert u četvrtak, 14. aprila, u velikoj sali Kulturnog centra. Na koncertu će sa filharmonijom nastupiti i solisti, učenici zrenjaninske škole „Josif Marinković“ – Ivana Damjanov i Dorotea Ćirić (klavir), Marko Derikrava (klarinet) i Denis Žiško (truba).

    filharmonija

    – Svet ove godine obeležava 260 godina od rođenja Volfganga Amadeusa Mocarta i ovaj koncert je posvećen toj godišnjici. Veoma sam srećan što će na koncertu nastupati i učenici zrenjaninske škole, inače laureati republičkih takmičenja, jer je to za njih jako važno. Ima solista koji završe i Akademiju, a nikada ne sviraju sa filharmonijom, a ovi mladi ljudi učiniće to kao srednjoškolci – istakao je direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar.

    Da je za učenike to velika čast potvrdila je i direktorka škole „Josif Marinković“ Danijela Radaković Derikrava.

    – Za naše učenike nastup sa filharmonijom je jako važan, a nadamo se da će ovakvih prilika biti još – istakla je Derikrava.

    O repertoaru je govorio dirigent Aleksandar Kojić. On je kazao da je koncert posvećen Mocartovoj muzici, ali da će biti izvedena i dela Vebera, Kamij Sen Sansa i Ante Grgina. Drugi deo koncerta rezervisan je za najpoznatiju Mocartovu simfoniju – broj 40 u G – molu, što će za publiku biti pravo uživanje.

    Koncert je prvobitno zakazan za 20 časova, ali s obzirom na to da će u toku popodneva u sali biti održan skup SPS-a, moguće je da će početak koncerta biti pomeren, najduže za sat vremena.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura