• TREĆA KOLONIJA UM INGA

    Pozvani slikari realisti, tema suncokreti

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    TREĆA KOLONIJA UM INGA

    ZRENJANIN – Juče je počela sa radom umetnička kolonija UM ING. Ovo je treći saziv slikarske kolonije čiji inicijator je osim vlasnika i direktora UM ING-a Borislava Umićevića, akademski slikar Slavko Konculov.

    kolonija-slikarstvo

    U koloniju su pozvani slikari realisti, ovo je kolonija klasičnog štafelajnog slikarstva, kaže za portal zrenjaninski.com Slavko Konculov. – U koloniju su pozvani kao zreli slikari, osim mene i Viorel Flora i Rudolf Brkić, sa novosadske akademije ove godine je tu Milana Miškov Miloradov, a Rastko Stefanović i Marjan Baroš slikaće u svojim ateljeima i pridružiti nam se poslednjeg dana, kaže Konculov.

    Slikare smo zatekli juče na početku rada. Tehnika kojom se radi u koloniji je ulje na platnu a tema slobodna, ali suncokreti se nekako nameću kao dobar izbor. Reprodukcije slika nastalih u koloniji nađu se na kalendaru preduzeća UM ING a same slike krase zidove preduzeća.

    Za slikare ovakve kolonije imaju veliki značaj, kaže Viorel Flora, kog smo na kratko prekinuli u slikanju. – Zrenjanin ima 100 akademskih slikara i 200 slikara amatera, niti imamo gde da slikamo jer nema ateljea niti imamo gde da izlažemo jer nema galerija. Zato je hvale vredan svaki ovakav gest koji Borislav Umićević, evo, čini treću godinu zaredom, ističe Flora.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura