Kultura Vesti Zrenjanin

Svetski poznati pijanista Kemal Gekić posle tri decenije opet u Zrenjaninu!

kemal gekić

Svetski poznati pijanista Kemal Gekić održaće solistički koncert u sredu, 24. aprila, u 20 časova, u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“. Gekić će nakon tri decenije ponovo svirati u Zrenjaninu.

 

Biće to prilika da se čuju najpoznatija dela iz sveta pijanizma, Šopenove etide, nokturna, balade, poloneze, Listove transcedentalne etide, rapsodije…

 

Karte se mogu kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta u Zrenjaninu svakog radnog dana (osim utorkom) i subotom  od 10 do 12, i popodne od 18 do 20 časova.

 

Kupovinom karata učenicima Muzičke škole biće omogućeno da besplatno prisustvuju master klasu (seminaru) Kemala Gekića, 25. aprila, u svečanoj sali Muzičke škole.

 

Pokrovitelj koncerta je Grad Zrenjanin, a organizatori Muzička škola „Josif Marinković“, Udruženje „Fotoexpo“ i Akademija umetnosti Novi Sad.

 

Kemal Gekić je jedan od najistaknutijih pijanista svoje generacije. Njegove interpretacije krasi originalnost pristupa, često provokativnog i intrigantnog, ali zato hrabrog i vrlo uverljivog. Ovog nekonvencionalnog, veoma ekspresivnog i tehnički perfektnog umetnika, danas mnogi hvale kao jednog od najvećih i najuzbudljivijih savremenih pijanista. Ono što ga čini toliko posebnim jeste njegov umetnički kredo koji podrazumeva poznavanje svih bitnih činjenica potrebnih za rekonstrukciju originalnih ideja u delima koja svira i moć da ih oživi pred publikom.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM