• SVEČANO ZATVARANJE IZLOŽBE POSVEĆENE UROŠU PREDIĆU

    ZRENJANIN – Svečano zatvaranje izložbe „Dakle, Vi ste taj Uroš Predić?“ biće upriličeno u sredu, 28. februara, s početkom u 19 časova, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.     Tokom više od dva i po meseca trajanja izložbe broj posetilaca premašio je brojku od 7.000, a organizovan je i bogat prateći program koji je obuhvatio […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    SVEČANO ZATVARANJE IZLOŽBE POSVEĆENE UROŠU PREDIĆU

    ZRENJANIN – Svečano zatvaranje izložbe „Dakle, Vi ste taj Uroš Predić?“ biće upriličeno u sredu, 28. februara, s početkom u 19 časova, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.

     

    Svečano zatvaranje izložbe "Dakle, Vi ste taj Uroš Predić?"

     

    Tokom više od dva i po meseca trajanja izložbe broj posetilaca premašio je brojku od 7.000, a organizovan je i bogat prateći program koji je obuhvatio tumačenja postavke, likovne radionice „Slika od oblaka“, svečano uručenje nagrada i pohvala učesnicima literarnog i likovnog konkursa povodom 160 godina od rođenja Uroša Predića, promociju knjiga Radovana Vlahovića, Novogodišnji koncert učenika Muzičke škole „Josif Marinković“, predavanje Aleksandre Ninković Tašić „Nauka i umetnost ruku pod ruku – Mihajlo Pupin i Uroš Predić“, predavanje Olivere Skoko „Poslednji dani velikog slikara“, obeležavanje Svetskog dana turističkih vodiča predavanjem „Kultura Maja na tlu Meksika“ i koncert „Saksofon i klavir“.

     

    Čin svečanog zatvaranja izložbe biće propraćen osvrtom na prateće programe i sam tok izložbe, fotografijama sa radionica, vođenja i ostalih dešavanja, kao i otkrivanjem gostovanja ove postavke u budućnosti. Govoriće autorka izložbe, viša kustoskinja – istoričarka umetnosti Olivera Skoko.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura