• Svečano otvorena izložba posvećena češkom vladaru Karlu Četvrtom

    Izložba „Životni put Karla IV u četrnaest tačaka – Car na četiri trona“ danas je svečano otvorena u Izložbenom salonu Istorijskog arhiva u Zrenjaninu.   Na otvaranju izložbe govorili su Petra Feikova, konzulka u Ambasadi Republike Češke, i Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, nakon uvodne reči Jaroslava Stevanova, iz Turističke organizacije grada Zrenjanina.   – […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Svečano otvorena izložba posvećena češkom vladaru Karlu Četvrtom

    Izložba „Životni put Karla IV u četrnaest tačaka – Car na četiri trona“ danas je svečano otvorena u Izložbenom salonu Istorijskog arhiva u Zrenjaninu.

     

    Na otvaranju izložbe govorili su Petra Feikova, konzulka u Ambasadi Republike Češke, i Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, nakon uvodne reči Jaroslava Stevanova, iz Turističke organizacije grada Zrenjanina.

     

    – Ova izložba dolazi iz prijateljske Češke republike i predstavlja nam jednog od najpoznatijih čeških vladara, Karla IV, kralja na četiri trona, zadužbinara i graditelja, osnivača značajnih institucija – istakao je u uvodnoj reči Jaroslav Stevanov.

     

    Konzulka Feikova naglasila je da sa velikim zadovoljstvom predstavlja izložbu u Zrenjaninu „Životni put Karla IV u četrnaest tačaka – Car na četiri trona“.

     

    – Ovu izložbu naša ambaada organizovala je pre dve godine, povodom sedamstote godišnjice od rođenja Karla Luksemburškog, jednog od najznačajnijih čeških vladara. Izložba prikazuje život Kralja IV od detinjstva do smrti, kao i njegov značaj i zaostavštinu. Iskreno se nadam da će vam se ova izložba dopasti i da ćete uživati u njoj – naglasila je Petra Feikova, koja se zahvlalila zrenjaninskoj Turističkoj organizaciji i Istorijskom arhivu, na odličnoj saradnji.

     

    Izložbu je svečano otvorio Duško Radišić, koji je tom prilikom rekao da je Gradu Zrenjaninu velika čast da bude domaćin jedne tako dobro pripremljene izložbe, uz poziv sugrađanima da posete izložbu i upoznaju se za značajnim delom istorije Češke.

     

    Pre otvaranja izložbe, pomoćnik gradonačelnika Radišić priredio je prijem za Petru Feikovu.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura