• SUSRET: Izložba slikarskih radova Mione Marković

    Izložba „Susret“ autorke Mione Marković biće otvorena u petak, 30. novembra, u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Slike koje će autorka predstaviti zrenjaninskoj publici nastale su u periodu od 2015. do 2017. godine u Napulju. Izložba će trajati do 13. decembra.   Za samo ime izložbe autorka je izabrala naziv „Susret“ jer […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    SUSRET: Izložba slikarskih radova Mione Marković

    Izložba „Susret“ autorke Mione Marković biće otvorena u petak, 30. novembra, u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Slike koje će autorka predstaviti zrenjaninskoj publici nastale su u periodu od 2015. do 2017. godine u Napulju. Izložba će trajati do 13. decembra.

     

    Za samo ime izložbe autorka je izabrala naziv „Susret“ jer je osnovni motiv slika utkan u zagrljenim ljudskim figurama koje predstavljaju trenutak sastanka ili rastanka dve osobe.

     

    Temom zagrljaja počela je da se bavi još na završnim godinama studija u Beogradu, ali sada po prvi put se posvećuje ovom motivu isključivo na malom formatu. Ova tema u autorkinim radovima je sazrevala i „trpela“ metamorfozu. Autorka navodi da je na njeno slikarstvo, neminovno, uticala i njena okolina i promena sredine u kojoj živi, tako da se u slikama Mione Marković može gotovo jasno prepoznati uticaj italijanskog Arte povera ili pak Transavangarde.

     

    Miona Marković je rođena 1979. u Somboru, a 2004. diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na smeru zidno slikarstvo, u klasi profesora Slobodana Đuričkovića. Upisala se na specijaističke studije na Accademia di Belle Arti u Napulju i 2007. odbranila završni rad. Od 2006. je članica ULUS-a, a od 2009. godine dobila je status samostalnog umetnika. Do sada je imala preko 35 grupnih i 10 samostalnih izložbi.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura