• SUSRET AKVARELISTA U UMETNIČKOJ KOLONIJI EČKA

    EČKA – Savremena galerija Zrenjanin organizuje tradicionalni, 38. susret akvarelista, od 29. juna do 3. jula, u Umetničkoj koloniji Ečka. Ove godine će se okupiti četvoro umetnika, i to Lidija Delić, Goran Despotovski, Milorad Mladenović i Olivera Parlić i umetnička grupa „diSTRUKTURA“.     Budući da monodisciplinarnost zna da ograničava, umetnici, učesnici susreta, kombinovaće akvarel tehniku, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    SUSRET AKVARELISTA U UMETNIČKOJ KOLONIJI EČKA

    EČKA – Savremena galerija Zrenjanin organizuje tradicionalni, 38. susret akvarelista, od 29. juna do 3. jula, u Umetničkoj koloniji Ečka. Ove godine će se okupiti četvoro umetnika, i to Lidija Delić, Goran Despotovski, Milorad Mladenović i Olivera Parlić i umetnička grupa „diSTRUKTURA“.

     

    ečka
    Paviljon Umetničke kolonije Ečka

     

    Budući da monodisciplinarnost zna da ograničava, umetnici, učesnici susreta, kombinovaće akvarel tehniku, ili neke njene osobine, sa medijima koji su zastupljeni u njihovom radu. Pozvani umetnici će, takođe, kroz svoj rad razmatrati kao temu vodu, ali i sam medij akvarela.

     

    Izložba radova nastalih u Koloniji u Ečki, a koji ostaju u zbirci Galerije, biće otvorena u ponedeljak, 11. septembra, u Salonu Savremene galerije Zrenjanin.

     

    Realizaciju kolonije omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Grad Zrenjanin.

     

    Podsetimo, u selu Ečka pored Zrenjanina 1956. godine osnovana je Umetnička kolonija, u čijem radu su učestvovala najznačajnija imena likovne umetnosti sa teritorije bivše Jugoslavije. Ovi umetnici su se, u skladu sa sopstvenim opredeljenjem, bavili različitim likovnim tehnikama, slikarstvom, skulpturom, grafikom, da bi se osamdesetih godina 20. veka stavio akcenat na akvarelističke sazive, kao najpristupačnije i umetnicima i organizatorima. Ovi susreti već nekoliko godina ne okupljaju samo akvareliste, već umetnike kojima se pruža širok izbor, od stvaranja čistog akvarela, do interpretiranja svojih razmišljanja o akvarelu kroz druge medije. Susreti akvarelista omogućili su i bogaćenje kolekcije Savremene galerije Zrenjanin koja u zbirci akvarela danas ima skoro 900 radova.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura