Kultura

“SUNČAN DAN” U NOVOM MILOŠEVU

NOVO MILOŠEVO – Festival umetničkog stvaralaštva osoba sa smetnjama u razvoju i invaliditetom pod nazivom „Sunčan dan” održan je po prvi put u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu.

U okviru festivala održan je umetnički program osoba sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, a posetioci su mogli da pogledaju izložbu likovnih radova pristiglih na konkurs i samostalnu izložba Nikole Vlahovića Nikassa, po čijoj knjizi poezije festival nosi naziv „Sunčan dan” i dodeljene su nagrade za najbolje likovne i literarne radove, uz nastup autora nagrađenih literarnih radova,

 

suncan-dan-milosevo-1

 

Na likovnom konkursu na prvo mesto žiri je svrstao Jelenu Damjanović, Vesnu Šarčević i Zorana Savičića, na drugom mestu su Svetlana Kalinov, Nataša Brušnjak i Rozalija Bango. Trećeplasirani su Lazar Arsenin i Vladimir Kodžopeljić, kao i grupni rad Dijane Neatnice, Predraga Perića i Tamare Kovalski. Pohvaljeni su Jelena Đurić, grupni rad korisnika Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju iz Čoke, Jelena Jakonić, Milorad Pavlov, Marko Stančić i Ivan Rakazov.

 

suncan-dan-milosevo-2

 

Pobednici literarnog konkursa su prvoplasirani Marko Krasula i Adrijana Arsić, drugo mesto dodeljeno je Iskri Donev i Božidaru Nikoliću a treće Jeleni Marić i Goranu Veselinoviću. Među pohvaljenima su Stana Pavluković, Snežana Kolarić i Natalija Vladisavljević.

 

Festival „Sunčan dan” Banatske kulturni centar organizuje u saradnji sa Centrom za pružanje usluga socijalne zaštite iz Kikinde u okviru projekta Gradovi u fokusu Ministarstva kulture Republike Srbije i Opštine Novi Bečej.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz