• “SUNČAN DAN” U NOVOM MILOŠEVU

    NOVO MILOŠEVO – Festival umetničkog stvaralaštva osoba sa smetnjama u razvoju i invaliditetom pod nazivom „Sunčan dan” održan je po prvi put u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu. U okviru festivala održan je umetnički program osoba sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, a posetioci su mogli da pogledaju izložbu likovnih radova pristiglih na konkurs […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    “SUNČAN DAN” U NOVOM MILOŠEVU

    NOVO MILOŠEVO – Festival umetničkog stvaralaštva osoba sa smetnjama u razvoju i invaliditetom pod nazivom „Sunčan dan” održan je po prvi put u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu.

    U okviru festivala održan je umetnički program osoba sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, a posetioci su mogli da pogledaju izložbu likovnih radova pristiglih na konkurs i samostalnu izložba Nikole Vlahovića Nikassa, po čijoj knjizi poezije festival nosi naziv „Sunčan dan” i dodeljene su nagrade za najbolje likovne i literarne radove, uz nastup autora nagrađenih literarnih radova,

     

    suncan-dan-milosevo-1

     

    Na likovnom konkursu na prvo mesto žiri je svrstao Jelenu Damjanović, Vesnu Šarčević i Zorana Savičića, na drugom mestu su Svetlana Kalinov, Nataša Brušnjak i Rozalija Bango. Trećeplasirani su Lazar Arsenin i Vladimir Kodžopeljić, kao i grupni rad Dijane Neatnice, Predraga Perića i Tamare Kovalski. Pohvaljeni su Jelena Đurić, grupni rad korisnika Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju iz Čoke, Jelena Jakonić, Milorad Pavlov, Marko Stančić i Ivan Rakazov.

     

    suncan-dan-milosevo-2

     

    Pobednici literarnog konkursa su prvoplasirani Marko Krasula i Adrijana Arsić, drugo mesto dodeljeno je Iskri Donev i Božidaru Nikoliću a treće Jeleni Marić i Goranu Veselinoviću. Među pohvaljenima su Stana Pavluković, Snežana Kolarić i Natalija Vladisavljević.

     

    Festival „Sunčan dan” Banatske kulturni centar organizuje u saradnji sa Centrom za pružanje usluga socijalne zaštite iz Kikinde u okviru projekta Gradovi u fokusu Ministarstva kulture Republike Srbije i Opštine Novi Bečej.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura