Kultura YSLAJDER

STUDIJE NA GRAĐEVINSKOM FAKULTETU FINANSIRALA IZRAĐUJUĆI SLIKE

Zorana Dikić

ŽITIŠTE – Zorana Dikić iz Žitišta završava Građevinski fakultet u Subotici , ali od malena neguje ljubav prema slikanju. Na početku je slikala samo za prijatelje, a sada uspeva i da zaradi od svog hobija.

Zorana Dikić
Zorana Dikić

– Radim tehnikom ulje na platnu. Prošle godine sam imala samostalnu izložbu u Žitištu, gde sam izložila 21 sliku. Volim da crtam ikone, portrete, pejzaže, ženske aktove, ali uglavnom radim po porudžbini. Mnoge slike sam i poklonila. Zbog obaveza oko diplomskog rada slabije slikam, ali čim to završim nastavljam da uživam u svom svetu. To je nešto što mene ispunjava i u tome baš uživam – izjavila je Zorana Dikić za portal zrenjaninski.com, i dodala da je slikanje njena najveća ljubav, i da bi ovim poslom volela da se bavi u budućnosti.

Kako nam je ispričala naša sagovornica, njen talenat je još u osnovnoj školi otkrila nastavnica likovnog Vesna Olujić, koja je i otvorila Zoraninu izložbu prošle godine. Ovu talentovanu devojku svi u njenoj okolini hvale kako ima specifične slike sa posebnom dubinom.

– U mojoj porodici niko se ne bavi slikanjem i baš zbog toga me svi podržavaju, žele da ostvarim svoje snove. U jednom periodu, zahvaljujući slikama, finansirala sam svoje studije. Sada već dosta ljudi zna šta je moj hobi pa imam narudžbine. Mušterije mi u poslednje vreme često traže slike iz delova, koje su veoma moderne. To je jedna slika koja se radi na odvojenim platnima, i tako se nastavlja – istakla je Zorana Dikić.

Jedan od Zoraninih radova
Jedan od Zoraninih radova
Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.