• „STRIPOLIS“ NOMINOVAN ZA EVROPSKU NAGRADU

    Dobitnik će biti poznat 30. januara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Hrvatski časopis „Komikaze“ i srpski magazin „Stripolis“, koji su posvećeni domaćoj i internacionalnoj strip sceni, nominovani su za nagradu najvažnijeg evropskog takmičenja posvećenog nezavisnom stripu, koja će biti dodeljena na 43. Međunarodnom festivalu stripa u Angulemu.

    stripolis

    „Komikaze“ su nominovane jubilarni, deseti put, za album broj 14, koji predstavlja 25 strip autora iz 11 zemalja, od kojih je 11 iz Hrvatske.

    Časopis internacionalnog i autorskog stripa „Stripolis“, čiji je izdavač Kulturni centar Zrenjanina, a urednik Branko Đukić, takođe je jedan od kandidata za nagradu 43. Festivala u Angulemu, koja je ustanovljena 1992. godine.

    Sedmi broj „Stripolisa“, objavljen 2015. godine, predstavlja niz autora na čak 168 strana, od kojih su 84 u punom koloru.

    Uz autorski tekst i strip legendarnog crtača Franka Kapriolija iz Italije „Silazak u Vrtlog“, rađen prema noveli Edgara Alana Poa, sedmi broj „Stripolisa“ sadrži i stripove „Božanska Caca“ o čudnim jelima u jednom restoranu (Sjoren Mosdal i Jakob Orsted), „Ja sam konj“ o devojci koja se bori sa sopstvenim identitetom (Tomas Gilbert) i druge.

    U konkurenciji je ukupno tridesetak strip izdanja iz 2015. godine, a dobitnik nagrade biće poznat 30. januara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura