Kultura Vesti Zrenjanin

Strip crtač Stevan Subić izlaže radove u okviru izložbe „Tok“

stevan subić

Treća samostalna izložba u oblasti stripa i crteža, čiji je autor Stevan Subić, biće otvorena u četvrtak, 5. marta, u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Na izložbi pod nazivom „Tok“ biće predstavljeno 69 radova koji su nastali u periodu od 2015. do 2020. godine.

 

Autor Stevan Subić kaže da se u svom radu služi različitim tehnikama i alatima, obrađujući obiman žanrovski dijapazon.

 

– Najčešće se koristim tušem, akvarelom, ugljem… To su ujedno i tehnike kojima su izrađeni radovi u postavci „Tok“, mojoj trećoj samostalnoj izložbi u oblasti medija stripa i crteža. U osnovi selekcije 69 radova koje sam izdvojio ovom prilikom nalazi se želja da se publici deveta umetnost predstavi širinom svojih izražajnih okvira, estetskih, zanatskih i tematskih. Time bi se predočila dinamična priroda i simbolička višeslojnost savremenog stripa – navodi Subić.

 

Pročitajte još: Osmomartovski sajam knjiga u biblioteci, popusti i do 50 odsto

 

On ističe da je strip sačinjen od nizova pojedinačnih slika, prizora, kojima se autor obrađujući temu obraća svojoj publici.

 

– Stoga je moj izbor ovog puta da se uz originalne table (strane) stripova na kojima sam radio, koje su premijerno izložene domaćoj javnosti po prvi put od svog nastanka, publika može zadržati i na izdvojenim sekvencama, crtežima i studijama. One prethode realizaciji stripa i strip tabli, ili su sa njima u najužoj vezi – dodaje autor.

 

Stevan Subić je od 2015. godine prisutan na međunarodnoj sceni devete umetnosti. Jedna od njegovih najznačajnijih dosadašnjih referenci je saradnja sa velikim evropskim izdavačkim kućama. U pitanju su kuće Sergio Bonelli Editore, Glenat, Delcourt…

 

Izložba je otvorena u Kulturnom centru Zrenjanina do 25. marta.

 

stevan subić

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.