• „Stilus Fantastikus“ predstavlja svetsku muzičku baštinu

    ZRENJANIN – Koncert pod nazivom „Stilus Fantastikus – izvođač kao narator“ biće održan u petak, 12. juna, u 20 časova, u salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, a nastupaju Danilo Novaković, barokna violina, i Lana Jelenković, čembalo. Ulaz je besplatan. Violinista Danilo Novaković 2012. godine je započieo saradnju sa Lanom Jelenković, solistkinjom na orguljama, čembalu, pianoforteu i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Koncert pod nazivom „Stilus Fantastikus – izvođač kao narator“ biće održan u petak, 12. juna, u 20 časova, u salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, a nastupaju Danilo Novaković, barokna violina, i Lana Jelenković, čembalo. Ulaz je besplatan.

    Danilo Novaković i Lana Jelenković
    Danilo Novaković i Lana Jelenković

    Violinista Danilo Novaković 2012. godine je započieo saradnju sa Lanom Jelenković, solistkinjom na orguljama, čembalu, pianoforteu i klaviru.

    Specifičnost ovih instrumenata naveo je ovaj duo da produbi svoja interesovanja za svetsku muzičku baštinu, a programi njihovih koncerata sadrže, kako retko izvođena dela renesanse i ranog baroka, tako i kompozitore 20. veka.

    Sa takvom muzičkom idejom, ovaj duo je imao uspešnu premijeru, u leto 2013. godine na festivalu „Portoheli“ u Grčkoj, a zatim i na dva koncerta u Nemačkoj (Nürnberg i Würzburg) u decembru 2013. godine.

    Pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje, duo je nastupio na koncertima u Beogradu i Subotici prošle godine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura