• STARI ZANATI PRED NOVIM GENERACIJAMA

    Nova radionica u organizaciji Biblioteke

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    ZRENJANIN – U sredu, 20. aprila, na Dečjem odeljenju Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ održaće se sedma radionica iz ciklusa „Mali čovek – veliki čovek“ pod nazivom „Stari zanati – nove tehnologije“.

    Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“

    Učenicima sedmih i osmih razreda iz osnovnih škola „Sonja Marinković“ i „Dositej Obradović“, koje uskoro očekuje izbor srednje škole i razmišljanje o daljoj profesionalnoj orjentaciji, predstaviće se zrenjaninske zanatlije. Učenici će imati priliku da kroz razgovor saznaju kako u današnjem društvu opstaju zanati i oni koji se njima bave, kao i na koji način se zanati mogu kombinovati sa novim tehnologijama.

    Učenici će iz uvodnog razgovora steći uvid u to šta je zanat, koji zanati postoje, i čuti o primerima dobre prakse u Srbiji i regionu, a potom sledi razgovor sa zrenjaninskim zanatlijama: obućarom, sapundžijom, šeširdžijom, voskarom, krojačem, dizajnerima nakita, torbi, drvenih naočara… U završnom delu uslediće igra i diskusija.

    Autor i voditelj radionice je Tanja Ćirić, bibliotekar Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, a početak je zakazan za 17 časova.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura