Kultura

SNIMITE FILM I OSVOJITE NAGRADU

BEOGRAD – Društvo za akademski razvoj već četvrtu godinu zaredom pokrenulo je kampanju za promociju kulturne baštine u Srbiji koja će trajati od 1. septembra do 1. novembra.

logo-kultura-na-dar

Osnovna ideja je da građani Srbije snime film u trajanju do 3 minuta ili fotografiju o svom omiljenom kulturnom dobru u mestu u kome žive. Nije bitno godište, ni pol, kao ni broj autora, već je najbitniji film, odnosno fotografija koji treba da budu osmišljeni tako da predstave mesta, ljude i događaje na najbolji mogući način. Po zatvaranju konkursa, žiri će izabrati najbolje filmove i fotografije u sve tri kategorije, a potom će biti organizovana i dodela nagrada krajem novembra.

Nataša Nikolić, koordinatorka kampanje, pozvala je sve građane Srbije da se uključe u akciju.

– Posebno nam je važna podrška direktora, profesora, nastavnika i učitelja koji svake godine motivišu svoje đake da učestvuju u kampanji jer nam to pokazuje da još uvek u našem sistemu obrazovanja postoje pojedinci koji su spremni da se dodatno potrude kako bi nove generacije stasale u dobre ljude, sa razvijenim sistemom vrednosti i aktivne u svojoj zajednici – ističe Nikolić.

Više o kampanji, propozicijama konkursa i nagradama možete videti na sajtu www.kulturanadar.dar.org.rs

– Ove godine smo uveli i novu kategoriju, pa pored velikog broja filmova očekujemo i velik broj pristiglih fotografija, ali i pitanja, kao i uvek kad se radi nešto novo. Uvek smo tu da razjasnimo sve eventualne nejasnoće i da pomognemo budućim autorima i autorkama u obimu u kom nam propozicije to dozvoljavaju – kaže Milan Simonović, pomoćnik koordinatorke kampanje.

Društvo za akademski razvoj zahvaljuje se svim darodavcima i prijateljima kampanje kojih iz dana u dan ima sve više: Narodni muzej, Muzej afričke umetnosti, Srbija za mlade, Turistička organizacija Beograda, Muzej Nikole Tesle, Mladinska knjiga, Gradska narodna biblioteka u Zrenjaninu, Miki Ilić, Radio televizija Lotel, Radio televizija Caribrod, Radio Ami, Srpski informativni portal Expres…

Medijski pokrovitelj akcije je portal zrenjaninski.com

Podeli članak
sinovoz
FAM