• Sedmo Međunarodno takmičenje duvačkih orkestara „Begej fest“

    Sedmo Međunarodno takmičenje duvačkih orkestara „Begej fest“ i 5. regionalna konferencija WASBE za centralnu i istočnu Evropu, održaće se u Zrenjaninu od 22. do 24. juna, a organizatori su Svetska asocijacija za duvačke simfonijske orkestre i ansamble (WASBE) i Gradski duvački orkestar Zrenjanin.   Na ovom takmičenju će se nadmetati vrhunski orkestri iz pet država, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Sedmo Međunarodno takmičenje duvačkih orkestara „Begej fest“

    Sedmo Međunarodno takmičenje duvačkih orkestara „Begej fest“ i 5. regionalna konferencija WASBE za centralnu i istočnu Evropu, održaće se u Zrenjaninu od 22. do 24. juna, a organizatori su Svetska asocijacija za duvačke simfonijske orkestre i ansamble (WASBE) i Gradski duvački orkestar Zrenjanin.

     

    Na ovom takmičenju će se nadmetati vrhunski orkestri iz pet država, i to iz Poljske, Češke, Mađarske, Rumunije i Srbije, koji će izvoditi kompozicije različitih karaktera i žanrova – zabavna, džez, narodna, klasika…

     

    Otvaranje manifestacije je u petak, 22. juna, u 20 časova, na Trgu slobode, odnosno, u slučaju lošeg vremena, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanin. Učestvuje Orkestar MUP-a Srbije, dirigenti su Dragana Jovanović i Branko Milinković, solo Nikola Inić.

     

    U subotu, 23. juna, od 10 do 13 časova je regionalna konferencija WASBE i izlaganje predstavnika u konferencijskoj sali Hotela „Vojvodina“. Na konferenciji će učestvovati predstavnici Mađarske, Rusije, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

     

    Od 15 do 19.30 časova je takmičenje duvačkih orkestara u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina, a od 20 časova je celovečernji koncert Duvačkog orkestra iz grada Prelouc, iz Češke.

     

    U nedelju, 24. juna, od 10 do 13 časova je drugi deo regionalne konferencije WASBE u Hotelu „Vojvodina““ a od 15 do 18.30 časova je drugi dan takmičenja duvačkih orkestara u velikoj sali Kulturnog centra. Manifestacija se završava defileom orkestara od Kulturnog centra do Trga slobode. Svečano zatvaranje, nastup nagrađenih orkestara, dodela diploma i nagrada biće potom upriličeni na Trgu slobode.

     

    Svi programi na manifestaciji su besplatni, naglašava Branislav Gagić, predsednik Upravnog odbora Gradskog duvačkog orkestra Zrenjanin i direktor WASBE za Srbiju.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura