• Savremena galerija Zrenjanin organizuje 39. Susret akvarelista

    Savremena galerija Zrenjanin organizuje 39. Susret akvarelista od 5. do 9. jula u Umetničkoj koloniji Ečka.   Ove godine će se okupiti petoro umetnika – Nadežda Kirćanski, Iva Kuzmanović, Vladimir Miladinović, Mirjana Boba Stojadinović i Rade Tepavčević.   Poslednjih godina, pa tako i ove, u ečanskoj koloniji borave umetnici koji, pored toga što mogu da se izražavaju u tehnici akvarela, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Savremena galerija Zrenjanin organizuje 39. Susret akvarelista

    Savremena galerija Zrenjanin organizuje 39. Susret akvarelista od 5. do 9. jula u Umetničkoj koloniji Ečka.

     

    Ove godine će se okupiti petoro umetnika – Nadežda Kirćanski, Iva Kuzmanović, Vladimir Miladinović, Mirjana Boba Stojadinović i Rade Tepavčević.

     

    Poslednjih godina, pa tako i ove, u ečanskoj koloniji borave umetnici koji, pored toga što mogu da se izražavaju u tehnici akvarela, slobodni su da je kombinuju sa drugim vizuelnim medijima koji su zastupljeni u njihovom radu, ili da, uzimajući u obzir neke njene osobine, razmatraju sam medij akvarela.

     

    Selektor 39. Susreta akvarelista je Slavica Popov, viši kustos Savremene galerije Zrenjanin.

     

    Izložba radova nastalih u Koloniji u Ečki, a koji ostaju u zbirci Galerije, biće otvorena u ponedeljak, 15. oktobra, u 19 časova, u Savremenoj galeriji Zrenjanin.

     

    Realizaciju kolonije omogućio je Grad Zrenjanin.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura